main logo
795

Unde și cum sunt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19

Femeile însărcinate nu reprezintă o categorie vulnerabilă a pacienților diagnosticați cu COVID-19 și nu fac parte din grupul de risc pentru o evoluție mai severă.

Unde și cum sunt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19

Informația este menționată în Protocolul clinic național privind infecția cu noul tip de coronavirus, adoptat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Astăzi, 6 aprilie, potrivit datelor MSMPS, în Republica Moldova sunt 8 gravide cu COVID-19, toate fiind internate la Maternitatea Municipală nr. 2 din Capitală.

Șefa instituției precizează că starea de sănătate a acestora este de gravitate medie sau satisfăcătoare.

Tatiana Gutium spune că, conform unui ordin al MSMPS, instituția are în gestiune doar cazurile gravidelor cu forme ușoare și medii ale infecției.

„Tratamentul este conform Protocolului. Tratamentul pentru formele ușoare și medii este unul simptomatic, iar dacă după monitorizare există schimbări ale parametrilor unor analize, de sânge, atunci se indică un tratament specific. Până în prezent însă, în cazurile monitorizate se administrează un tratament simptomatic”, precizează Tatiana Gutium pentru Ziarul de Gardă, întrebată despre tratamentul aplicat în cazul femeilor însărcinate.

Mai multe detalii aflați pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării