Programul funeraliilor: Când și unde va fi înmormântat Ștefan Petrache
Sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatului interpret Ștefan Petrache va fi depus mâine, 15 ianuarie, la Catedrala Sf. Teodora de la Sihla.

Toi cei care vor să-și ia rămas bun de la marele artist pot veni la biserică începând cu ora 17:00, transmite Știri.md.
Joi, 16 ianuarie, începând cu ora 09:00 până la 09:45, va avea loc serviciul divin și slujba de pomenire.
După care, la ora 10:00, cortegiul funerar se va deplasa spre Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde rudele, prietenii, oamenii de cultură și toți cei care l-au cunoscut pe Maestrul Ștefan Petrache vor putea aduce un ultim omagiu.
Mitingul de doliu și procesiunea de rămas bun va avea loc între orele 12:00-13:00, după care cortegiul funerar se va deplasa către Cimitirul Central Armenesc, unde regretatul interpret va fi înhumat la locul său de veci.
Știri.md amintește că renumitul vocalist al formației „Noroc”, Ștefan Petrache, a încetat din viață în seara zilei de ieri, 13 ianuarie.
Vestea despre moartea artistului a fost făcută publică pe o rețea de socializare de către fiica acestuia, Stefania Petrache.
Interpretul suferea de mai mulți ani de diabet zaharat, ce i-a adus şi alte complicaţii.
Una dintre cele mai frumoase voci din spaţiul nostru, un distins intelectual şi patriot, Ştefan Petrache, s-a născut pe 8 mai în anul 1949, în s. Vânători, r-nul Nisporeni.
După ce absolvă Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău, este angajat ca solist (1974-1975) în Orchestra de estradă și simfonică a Radioteleviziunii Moldovenești.
Apoi este solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont” (1977) și „Contemporanul” (1978-1981) din capitală, apoi conduce Formația „Plai” (1982-1987).
Ulterior, Ștefan Petrache activează în calitate de solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău (1988-1990). În 1986, devine artist emerit, iar în 1993 i se conferă Medalia „Meritul Civic”.
De-a lungul anilor, a înregistrat mai multe piese care au rămas în memoria melomanilor: „În august”, „Chemarea casei părintești”, „Adevăruri”, „Eu vin”, „Șapte căni”, „Ce te legeni, codrule”, „Și dacă ramuri bat în geam” ș.a.