main logo
761

Un sat din raionul Ialoveni nu are grădiniță: Sute de copii stau acasă

Așteaptă să treacă alegerile, în speranța că vor avea și ei, în sfârșit, grădiniță în sat.

Un sat din raionul Ialoveni nu are grădiniță: Sute de copii stau acasăFoto: mamaplus.md

Zeci de gospodari din Horodca, raionul Ialoveni, au participat la o adunare organizată în centrul localității, pentru a discuta despre cele mai importante probleme cu care se confruntă, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Reuniunea a fost convocată de unul dintre candidații pentru funcția de primar, care le-a ascultat păsul și le-a promis soluții.

În prezent, în satul Horodca sunt aproximativ 150 de copii de vârstă preșcolară, care sunt nevoiți să stea acasă cu părinții, din lipsă de alternativă.

”Am avea nevoie să deschidă grădinița, pentru că sunt foarte mulți copii în satul nostru. Foarte multe mame nu se pot duce la muncă”.

”Până când grădinița. Sperăm că în curând se va deschide. Mai punem câte o dădacă. Plăteam și ne ținea copilul.

În afară de grădiniță, oamenii spun că își mai doresc și apă centralizată și canalizare, care le-ar ușura viața și le-ar asigura mai mult confort.

”Ceea ce dorim: canalizația să se facă. Suntem foarte mulțumiți de ceea ce s-a făcut, dar canalizația, aceasta este unica problemă”.

”Ceva s-a făcut în sat: drum, școală, stadion, dar la moment vrem și canalizație. Apeduct este și vrem și canalizație, pentru că unde toate deșeurile se duc. Mai trebuie niște drumuri. Sau făcut o parte din ele, dar trebuie să le finiseze pe toate”.

Primarul degrevat al satului Horodca, Ștefan Vlas, spune că, din 2014, depune eforturi să construiască grădinița. Până acum au fost alocate aproximativ trei milioane de lei, însă din vară, odată cu schimbarea guvernării, finanțarea a fost stopată.

”Avem problema cu grădinița. S-a schimbat guvernarea și ne-a stopat, noua guvernare. Nu avem grădiniță. Nici banii, căci banii sunt la fondul investiției, iar aceștia sunt stopați de guvern”, a spus primarul degravat al satului Horodca, Ialoveni, Svetlana Vlas.

”Lumea este indignată. Suntem și noi, care venim să aducem lumină cetățenilor, să le spunem din care cauză, cine stă vinovat pentru aceste nereguli. Lumea așteaptă de la noi politicienii ,lucruri mai frumoase”, a spus vicepreședintele degravat al raionului Ialoveni, Lilian Carmanu.

În satul Horodca din raionul Ialoveni locuiesc aproximativ 1.400 de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării