main logo
1226

Un post de radio va difuza emisiuni care leagă tradițiile moldo-române

Cu sprijinul Departamentului român pentru Relația cu Republica Moldova, un post de radio din România lansează o nouă serie de emisiuni care vor aborda subiecte istorice, culturale și spirituale, aducând în prim-plan originile, tradițiile, obiceiurile și personalitățile care au contribuit la formarea identității naționale și la relațiile dintre România și țara noastră.

Un post de radio va difuza emisiuni care leagă tradițiile moldo-româneImagine simbol

Ascultătorii vor avea din nou ocazia să exploreze bogăția istoriei și creștinismului românesc, să redescopere poveștile eroilor naționali și să se bucure de muzica creștină românească. Conținuturile media prevăzute în proiect sunt produse, începând cu luna mai 2025, în studiourile Radio Vocea Speranței din Chișinău și București, transmite Știri.md.

Printre emisiunile emblematice se numără:

„Radiojurnal românesc” – un program informativ care prezintă cele mai importante evenimente din viața politică și socială din România, care marchează și relația cu Republica Moldova.

„Agenda culturală românească” – o rubrică în care realizatorul prezintă evenimentele culturale din Chişinău, București și alte zone din Republica Moldova și România, după care selectează din istoria zilei personalităţile şi evenimentele din lumea culturii şi artei, şi vine cu o descriere succintă a acestora.

„Dreptarul de vorbe” – o rubrică zilnică ce promovează cunoașterea și vorbirea corectă a limbii române. Programul prezintă norma academică a limbii române.

„Ediții Speciale” cu genericul „Poduri de speranță peste Prut” – emisiune concepută sub formă de interviu, care are ca invitați personalităţi de seamă din peisajul cultural, istoric, social din Republica Moldova, care promovează valorile și cultura românească.

„Prin acest proiect, dorim să oferim ascultătorilor noștri o nouă fereastră către sufletul lumii românești, să îi încurajăm să își redescopere rădăcinile și să fie mândri de moștenirea lor culturală și spirituală. Credem că, prin promovarea valorilor noastre autentice, putem contribui la consolidarea identității naționale și la crearea unei comunități mai unite și mai conștiente de bogăția culturală și spirituală pe care o deține”, a declarat directorul Radio Vocea Speranței, Sergiu Miron.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării