main logo
2597

Un nou sistem de alimentare cu apă potabilă a fost construit la Soroca

Lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități și a unei tabere de odihnă din raionul Soroca, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți, au fost finalizate.

Un nou sistem de alimentare cu apă potabilă a fost construit la SorocaFoto: Adrnord.md

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Nord, lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite Știri.md.

Ieri, 8 noiembrie, specialiștii din cadrul ADR Nord au vizitat satele Volovița, Alexandru cel Bun, Racovăț și Slobozia-Vărăncău, unde au fost montate elemente ale noului sistem de alimentare cu apă potabilă.

Astfel, în cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de construcție-montaj a unui apeduct magistral cu o lungime de 30,5 km. 

De asemenea, au fost montate șase rezervoare de apă potabilă, după cum urmează: Volovița - două rezervoare de 50 de metri cubi fiecare; Vasilcău - două rezervoare de 100 de metri cubi fiecare; Slobozia-Cremene - două rezervoare de 50 de metri cubi fiecare.

Totodată, au fost montate nouă castele de apă, după cum urmează: Volovița - două castele de apă de 25 de metri cubi fiecare; Alexandru cel Bun - un castel de apă de 50 de metri cubi; Racovăț - trei castele de apă de 160 de metri cubi fiecare și un castel de apă de 50 de metri cubi; Slobozia-Vărăncău - două castele de apă de 25 de metri cubi fiecare.

Prin urmare, peste 20.200 de locuitori din șase localități și 1.500 de copii de la tabăra „La Dumbravă” vor beneficia de noul sistem de alimentare cu apă și sanitație.

Valoarea totală a proiectului „Apa - necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord” constituie 32,82 milioane de lei, din care 29,27 milioane de lei - alocați din FNDRL. Consiliul Raional Soroca a contribuit cu 3,55 milioane de lei (10% din valoarea totală a proiectului).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării