main logo
2929

Noul lot cu 100.800 de doze de vaccin din România a ajuns la Chișinău

100.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 Astra Zeneca, donate de România, au ajuns la Chișinău cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din România.

Noul lot cu 100.800 de doze de vaccin din România a ajuns la ChișinăuFoto: ipn.md

Vaccinurile au fost depozitate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), iar luni, 14 iunie, vor ajunge în teritorii, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a remarcat că acest lot se adaugă loturilor anterior donate de România Republicii Moldova. În total, au fost donate 405 600 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit diplomatului, aceste doze de vaccin reprezintă îndeplinirea unei promisiuni făcute de președintele Klaus Iohannis președintelui Maia Sandu, cu prilejul vizitei pe care a făcut-o primul, la finele anului trecut, în Republica Moldova. 

Dozele reprezintă, de asemenea un gest de solidaritate pe care România, împreună cu statele membre ale UE, l-a făcut și le va face în continuare pentru cetățenii Republicii Moldova. 

Evenimentul de astăzi poate fi privit și ca parte a efortului „Team Europe” în Republica Moldova.

Daniel Ioniță a mai spus că vaccinarea reprezintă calea cea mai sigură de a ieși din pandemie și e important ca procesul să fie accelerat, pentru că Moldova are totul pentru a putea depăși situația din sănătate la capitolul COVID-19.

Guvernul României a achiziționat aceste vaccinuri după care Ministerul Sănătății din România le-a donat ANSP-ului din Republica Moldova.

Ala Nemerenco, consilier al președintelui pe probleme de sănătate, a mulțumit tuturor celor implicați în efortul aducerii vaccinurilor în Moldova. 

Ea a remarcat că e important să ținem minte gestul României, dar și a altor state care au ajutat Moldova să facă față pandemiei. 

Cetățenilor, spune ea, le rămâne să se vaccineze și să înțeleagă că doar așa se poate de ieșit din pandemie, luând exemplul medicilor care s-au vaccinat cel mai mult și nu se mai îmbolnăvesc acum de COVID-19.

O parte din vaccinuri din acest lot vor ajunge în stânga Nistrului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării