main logo
574

Un moldovean va sta 15 ani în închisorile din Italia pentru tentativă de omor

Un moldovean va petrece 15 ani în închisorile din Italia, după ce în luna noiembrie a anului 2014 a lovit intenționat cu mașina o femeie, iar mai înainte, încercase să jefuiască o altă persoană.

Un moldovean, condamnat la 15 ani de închisoare în Italia

Condamnarea la 15 ani de închisoare pentru Radion Suvac, în vârstă de 30 de ani, fusese pronunțată de prima instanță, sentința fiind confirmată de Curtea Supremă de Justiție din peninsulă.

Capetele de acuzare au fost tentativă de omor, tentativă de jaf și furt calificat.

În apelul la sentință, avocații lui Suvac au încercat sî demonstreze că martorii care l-ar fi indicat pe moldovean drept autor al tentativei de omor au fost induși în eroare de ploaie și viteza mașinii, dar magistrații nu au luat în considerare argumentele apărării, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Pe lângă cei 15 ani în care va sta închis, Radion Suvac va fi nevoit să plătească despăgubiri în valoare de 150 000 de euro.

În seara zilei de 12 noiembrie 2014, Radion Suvac se afla într-un automobil furat marca Opel, împreună cu un complice de naționalitate rusă.

După o ceartă cu victima, moldoveanul a izbit-o în plin cu mașina, târând-o pe capotă aproximativ 700 de metri. 

Cei doi au fugit de la fața locului, lăsând-o pe femeie în stare de agonie.

Moldoveanul a fost arestat în luna mai a anului 2015, la Piacenza, acolo unde se stabilise, iar complicele de cetățenie rusă a reușit să scape, nefiind prins de autoritățile italiene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării