main logo
533

Un doctor pentru tine: Peste 7.000 de femei au făcut mamografii

În ultimele cinci luni, 7256 de femei au făcut investigaţii în cadrul mamografiilor mobile implicate în campania Un doctor pentru tine.

Un doctor pentru tine: Peste 7.000 de femei au făcut mamografii

În urma investigaţiilor au fost depistate circa 625 de patologii, dintre care 14 cazuri de îmbolnăvire de cancer, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii Muncii şi Protecţiei Sociale /MSMPS/, pe parcursul anului 2019, activitățile de screening pentru femeile din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire de cancer mamar vor continua în cadrul programului „Un doctor pentru tine”.

Săptămâna curentă, echipele mobile din cadrul campaniei vor oferi consultații gratuite populației din satele din Hâncești, Nisporeni, Criuleni. 

Locuitorii din Ialoveni și beneficiarii Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din municipiul Bălți vor putea face screening prin radiografie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale din raioanele Rezina, Anenii Noi și Cahul vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

Totodată, MSMPS a anunţat că 3151 de persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat la echipele multidisciplinare în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”. 

În urma investigațiilor, 699 de persoane au fost identificate şi incluse în grupul de risc de îmbolnăvire de cancer, iar alte 270 persoane au primit recomandări de investigații suplimentare la Centrul Consultativ Diagnostic al Institutului Oncologic. 

De asemenea, de asistență specializată suplimentară au beneficiat 326 pacienți, care sunt la evidență oncologică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării