main logo
942

Un bărbat susține că este în pericol din cauza unei construcții ilegale

Un bărbat din Chișinău este nemulțumit că o firmă de construcție ridică un bloc multietajat la doi pași de casa sa, din Valea Trandafirilor.

Un bărbat susține că este în pericol din cauza unei construcții ilegale

Cetățeanul spune că s-a făcut o mare ilegalitate, cu acordul Primăriei Capitalei, iar el și familia sa riscă acum cu viața, în fiecare zi, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md

Șeful companiei de construcție afirmă că totul este legal, iar bărbatul cu plângerea ar fi avut unele cerințe greu de îndeplinit.

Într-o conferință de presă, Piotr Bejenari a declarat că și-a construit, în urmă cu aproape 30 de ani, împreună cu sora sa și fratele, o casă în Valea Trandafirilor. Dar din 2017, cele trei familii nu ar mai avea parte de un trai tihnit, din cauza lucrărilor de construcție a unui bloc, cu 13 etaje, în imediata apropiere.

Bărbatul spune că a ajuns și la arhitectul șef al municipiului Chișinău, care pe atunci era Sergiu Borozan.

Pentru explicații, l-am sunat pe fostul arhitect șef al municipiului Chișinău, Sergiu Borozan. El afirmă că nu a eliberat niciun act pentru construcția blocului. Lucrările sunt ilegale, ne-a spus Borozan.

Proprietarul companiei, Igor Damaschin, a acceptat să vorbească fără a fi înregistrat. El a spus că a acționat legal, în baza faptului că Primăria nu i-a respins oficial cererea de efectuare a lucrărilor. 

Juriștii confirmă că ridicarea blocului nu este în contradicție cu legea. Potrivit lui Damaschin, cetățeanul Piotr Bejenari este nemulțumit pentru că nu i s-a dat ce a cerut în schimbul casei sale - patru apartamente la bloc și o mașină nouă. Apoi, s-ar fi răzgândit și a cerut pentru casă 280 de mii de euro. Piotr Bejenari confirmă cele spuse de Igor Damaschin.

Purtătorul de cuvânt la Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, ne-a declarat că experții din cadrul autorității municipale vor merge la fața locului, pentru a se documenta în privința problemei anunțate de către Piotr Bejenari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării