main logo
526

Un bărbat și o tânără, sunt cercetați penal pentru trafic de ființe umane și trafic de copii

Un bărbat de 33 de ani și o tânără de 19 ani, domiciliați în raionul Nisporeni și Bălți, sunt cercetați penal pentru trafic de ființe umane și trafic de copii.

Un bărbat și o tânără, cercetați penal pentru trafic de ființe umane

Anterior, bărbatul a fost cercetat pentru organizarea cerșitului.

Astfel, urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, s-a constatat că învinuiții, timp de aproximativ opt luni au recrutat mai multe tinere din raionul Nisporeni și mun. Bălți, printre care și o minoră. Fetele erau cazate în mai multe apartamente din mun.Chișinău, pentru a presta servicii sexuale contra-plată. 

Inițial, minora care a fost recrutată prin intermediul rețelei de socializare „Odnoklassniki”, în scopul prestării serviciilor de bonă, pentru a avea grijă de copiii minori ai bănuiților. Pentru munca prestată suspecții i-au promis victimei un salariu de 2.000 de lei. Ulterior, minora a fost convinsă să presteze și servicii sexuale contra-plată, alături de alte tinere recrutate în acest sens.

De asemenea, învinuiții, identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe pagina web „999.md”. Tinerele, deserveau zilnic în jur de 4-5 clienți. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea erau remunerate cu 50% din venitul obținut. Din suma primită de la învinuiți, victimele achitau chiria apartamentelor și alte cheltuieli pentru necesități personale. 

La moment, tânăra este cercetată în stare de libertate, iar bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Dacă li se vor dovedi vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 12 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării