main logo
1674

Un bărbat anunțat în căutare în dosarul Banca de Economii, reținut

Un bărbat care a fost dat în căutare în dosarul „Banca de Economii”, fiind învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie, a fost reținut ieri, 4 aprilie. Acesta a fost preluat de Centrul Național Anticorupție (CNA) la punctul de trecere Tudora-Starokazache, după ce organele de drept din Ucraina l-au extrădat.

Un bărbat anunțat în căutare în dosarul Banca de Economii, reținutFoto: Imagine simbol

Cauza penală a fost pornită în 2013 de către Procuratura Generală în baza autosesizării. Ulterior, la aceasta au fost conexate și alte cauze penale pornite de CNA, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei, „învinuitul, în comun cu alte persoane, ar fi comis o spălare de bani în sumă de 2,5 milioane de lei, prin operarea mai multor transferuri pe diferite conturi, inclusiv ale companiei pe care o gestiona, astfel urmărind deghizarea provenienței banilor proveniți dintr-un credit luat de la Banca de Economii în anul 2011”.

Bărbatul a fost plasat în izolator pentru 72 de ore și urmează a fi cercetat pentru infracțiunile care i se incriminează. 

Anterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că, în iulie 2023, cinci persoane implicate au fost deferite justiției și, în noiembrie 2023, alte șase persoane au fost deferite justiției pentru cauzarea Băncii de Economii a unui prejudiciu de 11 milioane de lei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării