main logo
543

Traficul în punctele de trecere a frontierei va fi fluidizat în august

Traficul în punctele de trecere a frontierei din Moldova și România va fi fluidizat în luna august.

Traficul în punctele de trecere a frontierei va fi fluidizat în augustFoto: border.gov.md

Măsura a fost luată având în vedere că în această perioadă fluxul traversărilor crește cu până la 40% pe fonul revenirii diasporei acasă, dar pentru că mulți moldoveni au planificate vacanțe peste hotare, transmite Știri.md. 

Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi în punctul de trecere Leușeni, între șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași Victor-Dumitru Mariniuc.

Dat fiind faptul că cetățenii moldoveni din diaspora revin acasă, dar și mulți din conaționali au planificate vacanțe peste hotare, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a venit cu propunerea de a unifica eforturile, având aceleași abordări în privința fluidizării traficului.

”Să discutăm problemele și necesitățile identificate din analiza anilor precedenți pentru a le scoate de pe agenda comună, mai mult să fim siguri că cetățenii se vor bucura de cele mai bune servicii fără a diminua din importanța angajamentelor de asigurare a securității frontierei”, a menționat Rosian Vasiloi.

Victor-Dumitru Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, consideră că problemă pe dimensiunea fluidizării traficului poate fi rezolvată având buni comunicatori, care să explice cetățenilor că se depune tot efortul, prin suplimentarea forțelor și mărirea ritmului de control la trecerea frontierei.

Poliția de Frontieră susține că, în comun cu autoritățile partenere și cu atribuții la frontieră, și-a propus pe parcursul următoarelor săptămâni să aplice toate pârghiile reale și funcționale pentru crearea unor condiții confortabile și lejere la trecerea frontierei de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării