main logo
7504

Top perle memorabile ale politicienilor din Republica Moldova

Pe lângă grijile țării, care, la drept vorbind, sunt deloc puține, politicienii moldoveni au timp să facă glume, iar uneori, talentul lor oratoric atinge noi culmi, aceștia generând adesea perle, care rămân pe mulți ani în memoria cetățenilor.

Top perle memorabile ale politicienilor din Republica MoldovaColaj: perfecte.md

Ieri, 12 noiembrie, Parlamentul a aprobat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar șeful statului a îndemnat cele două formațiuni politice ACUM și Partidul Socialiștilor să se pună la masa de convorbiri intru instituirea unui nou cabinet de ministri, transmite Știri.md cu referire la perfecte.md

Igor Dodon a mai adăugat că socialiștii nu sunt dispuși să ducă tratative și cu PDM, iar la întrebarea unei jurnaliste „De ce?”, acesta a avut un răspuns care i-a lăsat pe toți mască și a devenit viral pe rețelele sociale: „De-atâta”- a fost replica măreață a lui Igor Dodon.

În acest context, Perfecte.md îți propune să-ți aduci aminte și de alte fraze „năzdrăvane”, care i-au făcut pe politicieni să intre-n gura lumii pentru mult timp.

1. Nicolae Timofti

De neîntrecut în generarea de „aforisme” este fostul președinte al țării, Nicolae Timofti.

„Nu s-a hotărât, fiindcă nu avem, dar era bine să fie. Vă spun sincer...” - cu siguranță, aceasta este cea mai memorabilă perlă a președintelui.

Nicolae Timofti a mai uimit însă și când a fost întrebat despre raportul Kroll: „Am problemele mele la care mă gândesc în altă parte acuma...”

2. Igor Dodon

Și actualul șef al statului este un izvor nesecat de „nestemate” de exprimare. „Serviți ceai liniștit și ne diorgaitesi...”, „Nu vă jiucați cu focu...”, și „Balabol on i v Afrike balabol”, sunt doar câteva dintre replicile președintelui, care au fost, ieri, încununate cu „De-atâta!”

3. Vladimir Voronin

De admirat în ale aforismelor este și un alt fost președinte al Moldovei – Vladimir Voronin. Fiecare conferință de presă al liderului comunist este un adevărat deliciu pentru reprezentanții presei.

„Marian Lupu știe toate întotdeauna. El când iese și vede microfonul - asta-i țâța mamei. Deodată se anină și spune și vrei.” Tot la adresa fostului lider democrat, Voronin a zis: „Doi metri de bulbuși...”.

Ținta comunistului a fost și Igor Dodon. „Poate să-i oferim titlul de artist călător, broscuța călătoare”

„Nu toți o să fie așa cum sunteți voi: unioniști, români, frontiști, hren vas dușu znaet șini mai sunteți”, s-a adresat acesta oponenților politici.

4. Mihai Ghimpu

„Ei sug și sug, și sug, și sug, dar noi tăcem...”, a fost replica liberalului în cadrul unei conferințe de presă.

„Eu am făcut armata nu cu tunu și cu tancu, eu cu ti-ti, ta-ta-ta”, a excelat Ghimpu în cadrul unui alt reportaj difuzat la un buletin de știri.

5. Dorin Drăguțanu

Fostul guvernator BNM, Dorin Draguțanu, a intrat în gura lumii grație răspunsului oferit Lorenei Bogza, la In PROfunzime, atunci când aceasta l-a întrebat de ce are nevoie de două mașini de serviciu. „Și dacă se strică una?”, a întrebat retoric Drăguțanu.

6. Constantin Țuțu

Constantin Țuțu a uimit toți deputații, dar și o întreagă țară cu abilitățile sale de a ține un discurs. Acesta și-a citit practit pe silabe cuvântarea în Parlament.

„Din partea mea personală am câte un mic cadou financiar pentru fiecare clasă, dacă o să aveți nevoie de materiale, chestii, trestii...”, a spus acesta, aflându-se la Balul bobocilor la un liceu din țară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării