Sute de elevi au participat la un joc dedicat implicării civice
Peste 500 de elevi, studenți, dar și cadre didactice din toate raioanele țării au participat la un joc intelectual dedicat implicării civice, educației electorale și valorilor europene.

Astfel, au fost formate 50 de echipe, iar cei care au răspuns corect la întrebări au fost premiați la final. În cadrul evenimentului a fost organizat și un târg, unde universitățile și-au prezentat ofertele educaționale viitorilor studenți, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.
„Noi am avut foarte multe evenimente legate de procesul electoral la universitate. De aceea, noi suntem pregătiți, suntem cetățeni activi”, a spus Olesea Paladi, studentă.
„A vota presupune a înmâna cuiva puterea de a ne reprezenta interesele, principiile și valorile, iar în cazul în care lipsa de informare persistă, respectiv, vor apărea plângeri ulterioare”, afirmă Mădălina Zlati, de la Liceul Mihai Eminescu din Cimișlia.
„Educația electorală este condiția care ne asigură viitorul. Dacă nu avem educație electorală, s-ar putea să ne punem în primejdie viitorul”, susține Maria Stoian, profesoară.
În cadrul celor patru runde, participanții au avut de răspuns la șase întrebări.
„Acest proiect este dedicat educației electorale și incluziunii tinerilor în procesul electoral. Scopul este ca tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani să fie cât mai activi în timpul alegerilor”, a declarat președintele Asociației de jocuri intelectuale, Evghenii Poleacov.
Tot în cadrul evenimentului, mai multe universități și-au prezentat ofertele educaționale. Alexandru Mihalache, student la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea de Stat, și-a împărtășit experiența sa cu absolvenții de liceu.
„Programele de studii sunt foarte atrăgătoare. Avem și diplome duble cu universitățile din România, programe actualizate constant și cu implicarea celor din piața muncii, respectiv avem nu doar teorie dar și foarte multă practică”, spune studentul Alexandru Mihalache.
Iar reprezentanții Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” au captat atenția publicului cu o serie de dispozitive inovative.
„Roboței, inclusiv cu sferoboți, ochelari VR, realitatea augmentată. Aceasta ajută cumva să încurajăm partea aceasta de inovație în pedagogie, inovație în predare”, a declarat Dumitru Juraveli, șef de direcție la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.
Activitățile au fost parte a Forumului Național „Știu pentru ce Votez!”, ediția a doua.