Studiu: Slănina încetinește îmbătrânirea și previne dezvoltarea cancerului
Slănina a fost mult timp considerată un aliment dăunător, care nu aduce niciun beneficiu organismului.

Cu toate acestea, astăzi această afirmație este contrazisă, în limite rezonabile, slănina este considerată chiar benefică pentru femeile însărcinate datorită cantității mari de vitamine esențiale pentru organism, transmite Știri.md cu referire la point.md.
Experții subliniază că slănina conține o cantitate mare de vitamina D, care ajută la absorbția calciului și este un agent preventiv pentru cancer, dar și pentru bolile cardiovasculare, boala Alzheimer și diabetul de al doilea tip. În ciuda conținutului caloric, datorită acidului carbonic, slănina reduce nivelul de colesterol din sânge și crește elasticitatea vaselor sanguine. Omega-6 din componența produsului ajută la sănătatea inimii și a țesuturilor.
Este recomandat să consumați slănină iarna, aceasta oferă energie organismului și reduce pofta de dulce. În plus, este o sursă de colagen natural, necesar pentru sănătatea oaselor, părului, unghiilor și pielii. De asemenea, datorită seleniului, care are proprietăți antioxidante, procesele de îmbătrânire sunt încetinite.
Femeilor însărcinate le este benefică slănină datorită vitaminei A, necesară pentru protecția împotriva infecțiilor, și vitaminei D, care joacă un rol important în dezvoltarea sistemului osos al copilului.
Experții recomandă evitarea slăninei sub formă prăjită, deoarece în acest caz devine o sursă de substanțe cancerigene. De asemenea, este mai bine să alegi slănina ușor sărată și să nu o consumi în exces. Astfel, adulților cu un stil de viață activ li se recomandă să consume până la 60 g de slănină pe zi, adolescenților – 50 g, iar femeilor însărcinate – 20 g.