main logo
4312

Studii.md: Compania Simpals a lansat agenda electronică a elevului

Agenda clasică a elevului ar putea deveni istorie.

Studii.md: Simpals a lansat agenda electronică a elevului

O companie IT de la noi a lansat un site unde elevii vor putea să vizualizeze orarul, sarcinile pentru acasă, notele sau chiar să încarce temele în cazul în care absentează la ore, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Platforma va avea și o aplicație pe care aceștia o vor putea descărca și utiliza gratuit.

Elevii liceelor Pușkin și Mircea Eliade sunt primii care vor trece la o asemenea agendă.

Dacă ești un elev adept al tehnologiilor moderne, agenda electronică este platforma care te va scăpa de bătăi de cap că ai uitat agenda clasică acasă și nu ai unde fixa temele sau nota obținută. Aflată la un clik distanță, această poate fi accesată de pe calculator sau telefon.

Andrei Matcovschi, manager proiect: „Fiecare elev va avea un login, pagina lui unde va avea agendă, orarul de studii și reușita școlară. La fiecare obiect vor fi înregistrate notele, absențele și media”.

Elevii vor accesa informații referitoare la sarcinile pentru acasă sau fișiere suplimentare încărcate de profesor.

Pe viitor aceștia vor putea prezenta prin intermediul platformei chiar și tema pentru acasă în cazul absentării.

Elevii vor fi atenționați automat dacă orarul a fost modificat.

Andrei Matcovschi, manager proiect: „În cadrul sistemului ei o să primească o notificare, mâine în loc de matematică o să aveți limba română, luați va rog manualele și pregătiți tema pentru acasă”.

Platforma le va ușura profesorilor considerabil activitatea. Va fi și o mai bună comunicare între ei. 

Andrei Matcovschi, manager proiect: „Sunt orele care le predă și în ce clasă. El vede registrele, putem să vedem elevii. Profesorul intră, poate să adauge tema lecției, tema pentru acasă și poate să pună note. Vede cine e dirigintele clasei, cine e șeful, poate să îi contacteze”.

Părinții vor avea și ei un cont de unde vor accesa notele copiilor sau vor semna agenda.

Andrei Matcovschi, manager proiect: „El poate să treacă să vadă la ce subiect și la ce temă pentru acasă a fost primită, respectiv o medie pe fiecare subiect. O analiză a absențelor pe fiecare obiect, motivată, nemotivată”.

Autorii spun că dacă în țările europene platformele de acest tip îi ajută pe părinți să afle informații chiar și despre alimentația copiilor, produse interzise sau permise la cantina școlii, în țara noastră ideea abia își face loc, dar are șanse de dezvoltare.

Andrei Matcovschi, manager proiect: „Să fie laboratoare online, să fie posibilitatea să vezi cursul pe tot anul, să citești cartea înainte, să poți să treci un curs adițional, să poți să treci materiile nu doar la ore, dar și în afara lor, să poți să nu vii la ore și să dai materiile, să poți să susții examene de clasa a 8-a a 9-a, fiind în a 7-a”.

Ideea, spune Dmitri Voloșin, directorul companiei IT, i-a apărut după ce fiul cel mic uită mereu agenda acasă.

Dmitri Voloșin, Directorul companiei IT: „Am un fiu mai mic, Mihai, care merge la școală. Copiii în clasa a doua, a treia, se joacă, uită, și mereu erau probleme cu temele pentru acasă. Venea acasă și tema nu era scrisă. Trebuia să sunăm prietenii, cunoscuții și pierdeam foarte mult timp. Plus la toate, nu știam ce note primește”.

Spune că elevii, profesorii și părinți vor avea de câștigat odată cu trecerea la agenda și registrul online.

Dmitri Voloșin, Directorul companiei IT: „Acum profesorii cheltuie mult timp pentru completarea mai multor documente. Odată cu platforma de studii, ei vor putea face asta o singură dată și vor economisi foarte mult timp”.

Autorii dau asigurări că niciun elev, oricât de ambițios ar fi, nu va putea sparge sistemul pentru a modifica o notă.

Dmitri Voloșin, Directorul companiei IT: „Facem tot posibilul ca aceste date să nu poată fi furate și șterse. Avem câteva backup-uri. Nu cred că va fi posibilitatea ca elevii să își schimbe notele”.

Platforma este oferită gratuit instituțiilor de învățământ. Important este ca utilizatorii să o actualizeze și să o completeze cu informații pentru ca aceasta să fie funcțională.

Dmitri Voloșin, Directorul companiei IT: „Pentru noi acum este important să convingem ca școala să facă această agendă electronică actuală, să o întrețină. Oferim produsul, dar nu putem să completăm în locul școlii. Să lucreze cu el și va deveni popular în întreaga țară”.

În următoarea perioadă autorii platformei se vor întâlni și cu reprezentanții de la Ministerul Educației pentru a discuta modalitatea în care școlile din țara noastră ar putea trece treptat la registrele și agendele electronice.

În câteva săptămâni, elevii clasei a 6-a și a 8-a de la liceul Mircea Eliade și Alexandru Pușkin vor fi primii care vor trece la sistemul online.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării