Steatohepatita. Ce este aceasta, cât de repede progresează și cine e sub riscul îmbolnăvirii
Alimentația incorectă poate duce la apariția mai multor boli grave de ficat. 12 la sută din populația globului este deja afectată de steatohepatita sau boala ficatului gras.

A treia cauză de transplant hepatic în Statele Unite este steato-hepatita nonalcoolică. În țara noastră acestă afecțiune este mai puțin cunoscută însă a început să progreseze, transmite Știri.md cu referire la Prime.md.
Deși pe primul loc în Republica Moldova sunt hepatitele virale, o tendință de creștere au și steatohepatitele sau boala ficatului gras. Aceasta, este o maladie metabolică și reprezintă o inflamație a ficatului în urma acumulării grăsimilor.
Obezitatea și diabetul sunt alți factori care pot provoca apariția steato-hepatitelor.
Ficatul nu doare, dar sunt câteva simptome care ar putea să vă de-a de gândit, durerile abdominale, balonarea și starea de oboseală.
Dacă nu vă adresați la timp unui specialist, maladia poate evolua până la ciroză, în aceste condiții transplantul ar putea fi unica soluție.
Steatohepatita nonalcoolică nu se tratează medicamentos. Important e să aveți o alimentație sănătoasă și să faceți sport.
Sănătatea este în mâinile voastre, important să aveți grijă de ea.