main logo
417

Soldații moldoveni au învățat de la cei americani cum să repare vehiculele militare Humvee

Militarii moldoveni au fost oaspeții Armatei SUA, mai exact ai Companiei de întreținere și asistență combinată din Carolina de Nord, unde au învățat cu să depaneze și să întrețină vehiculele militare Humvee.

Soldații moldoveni au învățat cum să repare vehiculele militare Humvee

Antrenamentul a fost condus de ofițerul șef de gradul 2, Jesse Wisecup și a inclus cinci soldați moldoveni, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Garda Națională din Carolina de Nord și forțele de apărare ale Republicii Moldova au mai multe angajamente bilaterale în programul de parteneriat semnat în 1996. Acest parteneriat a permis creșterea și dezvoltarea capacităților militare ale soldaților moldoveni și americani

„Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a lucra cu soldații moldoveni", a spus Wisecup, care a mai adăugat cî „Este minunat să lucrăm cu ei apreciem profesionalismul muncii lor".

Armata R. Moldova au primit recent vehiculele militare Humvees și lucrează pentru a-și extinde cunoștințele în domeniul întreținerii și familiarizării cu echipamentele.

„Acest lucru va aduce beneficii pentru mecanicii moldoveni pentru a se familiariza cu echipamentele, instrumentele și pentru a observa noi metode de rezolvare a problemelor tehnice", a spus ofițerul moldovean Eugeniu Caragea.

Obiectivul mecanicilor militari moldoveni după instruirea în CSMS CNCS este de a spori dezvoltarea profesională și de a continua angajamentele avute cu militarii americani.

Experiența mecanicilor militari moldoveni variază de la o experiență de la un an la 19 ani. Unii au servit chiar ca ofițeri atât în armata română, cât și în forțele de apărare ale R. Moldova.

Deși nu pot avea același acces tehnologia de ultimă oră, aceștia pot realiza aceeași misiune cu echipamente minime.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării