main logo
1181

Socialiștii protestează în fața BNM: Cer oprirea creșterii inflației

Partidul Socialiștilor (PSRM) au organizat astăzi un protest împotriva politicilor antisociale promovate de Banca Națională a Moldovei (BNM).

Socialiștii protestează în fața BNM: Cer oprirea creșterii inflațieiFoto: știri.md

Membrii PSRM și simpatizanții acestora s-au afunat în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei și au scandat: ”Stop inflației”, ”Stabilitatea prețurilor”, transmite Știri.md.

Totodată, protestatarii au solicitat ca Banca Națională a Moldovei să treacă sub conducerea poporului și cer demisia guvernatorului BNM.

"Republica Moldova are nevoie de un guvernator al BNM care nu slujește oligarhilor și corporațiilor internaționale, ci poporului acestei țări", a declarat deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.

Amintim, BNM prognozează o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an de 31 la sută. 

Potrivit celui de-al doilea Raport asupra inflației, BNM estimează o rată medie anuală a inflației de 27,3%, iar pentru anul viitor – de 16,5%.

Subliniem că guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, va fi audiat, săptămâna viitoare, în Parlament în legătură cu majorarea prețurilor la produsele alimentare și pentru a anunța măsurile antiinflaționiste pe care le întreprinde BNM.

Prețurile medii de consum în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 (în ultimele 12 luni) au crescut cu 27,07%, inclusiv la produse alimentare – cu 30,17%, mărfuri nealimentare – cu 19,13% și servicii prestate populaţiei – cu 34,40%.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării