main logo
6878

Soarta unei moldovence violate de un necunoscut și bătute de doi soți

Chinurile prin care a trecut îi sunt cunoscute doar ei. A fost victima unui viol, dar și victima a doi bărbați care și-au bătut joc de ea la propriu.

Soarta unei moldovence violate de un necunoscut și bătute de doi soțiFoto: captură video

În cadrul unei ediții a emisiunii „Destine” cu Adrian Prodan, Liuba Spinei a decis să vorbească despre calvarul prin care a trecut, transmite Știri.md

S-a căsătorit la vârsta de 20 de ani cu un bărbat pe care nu-l cunoștea, chiar dacă erau din același sat. Peste o săptămână s-au înscris la starea civilă, ea fiind speriată, amenințată și rugată să facă acest lucru.

Mai mult, până la căsătorie, femeia a fost violată. Totul s-a întâmplat pe timpul când lucra la Primăria din localitate, acolo unde primea apeluri telefonice. Într-o zi a venit un domn cu mașina și a rugat-o să meargă și să-i arate unde locuiește unul dintre angajați. Liuba a acceptat, a urcat în mașină, însă la destinație nu au ajuns.

„El m-a scos de pe bancheta din față a mașinii cu scopul ca eu să urc în spate, unde lui să-i fie mai comod. Dar eu nu voiam. El m-a tras de păr. Afară eu am ieșit și m-am confruntat cu o problemă. Nu era nimeni nici pe deal, nici prin preajmă. Voiam să văd numărul din spate al mașinii, ca să țin minte să-l dau la Poliție. Am văzut că era agitat și căuta relații. (…) Asta pentru mine era o groază, eram de sânge. A făcut din mine un râs. M-a bătut vreo jumătate de oră”, a povestit Liuba.

Mai târziu, după viol, femeia a fost lăsată pe deal. Ea a venit singură acasă și i-a povestit totul mamei, care nu a susținut-o, dar din contră a bătut-o mai tare.

„Am chemat salvarea că nu mai puteam, după ce mama m-a bătut vreo jumătate de oră după viol. M-a bătut pentru că nu am venit la timp acasă”, mărturisește victima.

După cele întâmplate nu trecuse mult timp și Liuba s-a măritat cu un bărbat. Ea a fost convinsă de o femeie din sat, care lucra cu el la livadă și care îi spunea Liubei că bărbatul e de treabă și e timpul să se căsătorească. 

„La 20 de ani, toți colegii mei de clasă deja erau căsătoriți și aveau câte doi copii, numai eu eram necăsătorită. Și mulți îmi spuneau că o să rămân fată mare și nu o să mă ia nimeni: „Cui tu trebuiești, ia și te mărită, până este cu cine”. Și iată eu așa m-am măritat…”, a spus femeia.

Mama Liubei nu voia ca fata ei să se mărite cu acel bărbat. Chiar și fără binecuvântarea ei, femeia a făcut acest pas. Cei doi au mers împreună la Primărie să depună cerere, iar acolo au rămas toți șocați.

„Liuba, dacă nu-l iubești, nu te mărita”, așa i-a spus una dintre angajatele Primăriei. 

Au trecut mulți ani de atunci, iar femeia nici până în ziua de astăzi nu poate uita acel viol. 

„Această imagine din ochi nu se uită. Eu am rămas cu dizabilitate. Eu beau câte 8-10 tablete în fiecare dimineață și seară. Am 50 de ani și violul mi-a marcat toată viața. Eu 10 ani am stat în spital, de două-trei ori pe an”, a mărturisit femeia cu lacrimi în ochi.

Liuba are trei copii, iar despre primul nici până în ziua de azi nu știe al cui.

„De la primul soț sau în urma violului. Eu nu cunosc, eu nu am făcut investigație. Băiatul are deja 27 de ani”, a spus Liuba.

La început soțul se comporta bine cu ea, pe urmă venea beat acasă și începeau certurile neîntemeiate. 

„Eu timp de trei ani am făcut trei copii, unul după altul și toți prin viol. El pe mine practic mă viola în casă. Eu nu voiam să nasc, eu nu voiam în genere copii. (…) Eu mă duceam la Poliție și le spuneam că mă violează și ei râdeau de mine. (…) Eu fugeam la mama și ea îmi spunea că nu trebuie azi să trăiesc cu unul și mâine cu altul, trebuie să rabd”, a mai povestit Liuba Spinei.

Femeia își amintește cu lacrimi în ochi de prima bătaie pe care a primit-o de la soțul său. Era însărcinată în luna a șaptea când soțul ei a bătut-o crunt, cu picioarele în burtă, până când femeia nu mai simțea mișcările copilului. 

Au urmat multe alte bătăi, până când femeia a zis că-și strânge lucrurile, își ia copiii și pleacă de acasă. 

„El mă ruga în genunchi să nu plec. Cerea scuze, spunea că mai mult nu va face așa ceva. A văzut că totuși eu îmi strâng lucrurile și așa de tare m-a bătut că am ajuns la reanimare și până în ziua de azi sunt cu dizabilitate”, a menționat victima.

Femeia a divorțat de primul soț și la scurt timp a făcut cunoștință cu un alt bărbat, care era credincios și mergea des la biserică. Au trăit împreună cinci ani și au mai făcut încă doi copii. După ceva timp, bărbatul s-a schimbat. A lăsat biserica, venea beat acasă și a început să o agreseze pe Liuba. Ulterior, acesta a lăsat-o cu tot cu copii și a fugit de la ea. Într-un final, cei doi au divorțat. 

În prezent, Liuba își trăiește viața liniștit la Chișinău, iar cei cinci copii ai ei sunt la Drochia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării