main logo
1026

Singurătatea, una dintre cele mai periculoase boli ale secolului

Singurătatea a devenit una dintre cele mai periculoase boli ale secolului în care trăim. Sunt persoane care nu au mai vorbit cu o rudă sau un apropiat de luni de zile. Este o suferință care îi afectează pe oameni, la nivel mondial.

Singurătatea, una dintre cele mai periculoase boli ale secolului

Singurătatea a devenit o epidemie globală și este la fel de toxică precum consumul a 15 țigări pe zi, susțin cei de la Forumul Economic Mondial. Numărul celor care locuiesc singuri este mai ridicat ca niciodată, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

În Marea Britanie, jumătate dintre persoanele de peste 75 de ani nu au vorbit cu o rudă sau cu un prieten de luni de zile.

Și americanii au mai puțini prieteni. Numărul lor a scăzut de la 3 la 2 în ultimii 30 de ani, în timp ce numărul persoanelor care nu au niciun prieten apropiat s-a triplat.

O explicație ar putea fi urbanizarea, care slăbește legăturile cu familia. Nu se știe deocamdată cât de mult contribuie tehnologia la singurătate, dar cert este ca oamenii petrec, în prezent, 24 de ore pe săptămână online. Singurătatea se plătește scump, nu doar în plan personal ci și financiar.

În Marea Britanie, o persoană singură trebuie să plătească în jur de 6.000 de lire în plus, pe an, iar la nivel global, costul singurătății era în 2010 de 2,5 trilioane de dolari.

La nivel global se iau măsuri pentru a combate fenomenul: în Italia, de exemplu, studenții se mută cu oameni în vârstă, pentru a le tine companie și pentru a-și reduce costurile de chirie. Iar Marea Britanie a creat Ministerul Singurătăţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării