597
1
Și pensionarii la protest. Aceștia au cerut majorarea pensiilor în fața Parlamentului
597
1

Încă un protest la Parlament! Zeci de pensionari au ieșit în fața Legislativului pentru a cere pensii mai mari.

Bătrânii se plâng că banii pe care îi primesc nu le ajung nici măcar pentru mâncare, astfel că sunt nevoiți să muncească sau să ceară bani de la copii. Cel care i-a mobilizat a cerut modificarea legii cu privire la pensii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Pensionarii au adus cu ei și câteva sute de scrisori adresate anterior Legislativului, dar care au rămas fără răspuns. Oamenii spun că au cerut pensii mai mari de la foștii parlamentari, iar scrisori similare au trimis și Guvernului, dar și Partidului Democrat.

„1.500 de lei. –Vă ajunge? –Nu. Trăiesc singură, plătesc apartamentul 1.000 de lei, de leacuri nu am.”

„Acum ne-au dat cinci lei și 30 de bănuți și ne-au scos 120. Sunt invalid de gradul doi, dar avem și farmacii, și gaz și lumină.”

„Dacă nu lucra soțul, eu nu știu. El singur mă întreabă: ce-ai face dacă a-i fi singură?”

„Nici nu vreți să ne auziți, nici nu vreți să ieșiți, să ne ascultați durerile noastre. Mulțumim!”

După jumătate de oră de așteptare, în fața lor a ieșit deputatul blocului ACUM, Oazu Nantoi, care le-a promis că va discuta problema cu ceilalți colegi.

„În campania electorală am văzut noi multe și am văzut ceea ce scrie la dvs, genocid. Cândi umbli prin satele Moldovei și fiecare a treia casă e părăsită și stau bătrânii și așteaptă moartea”, Oazu Nantoi, deputat Blocul ACUM.

„Îi rugăm de urgență să convoce, așa cu s-au convocat sâmbătă, și să modifice legea referitoare la pensii ca să scrie clar în lege: pensia să nu fie mai mică decât minimul de existență”, Andrei Donică, președintele Mișcării Speranța.

În cazul în care pensiile nu vor fi majorate, pensionarii au declarat că se vor adresa și la Curtea Europeană pentru Drepturilor Omului. 

Anterior, Uniunea Pensionarilor din Moldova a estimat că peste 500 de mii de pensionari din cei 700 ar avea venituri mai mici decât nivelul minim al coșului de consum, adică sub 1.600 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter