main logo
2582

Se câștigă bani din dans? Iulian Țurcanu: Se câștigă din orice

Deși se crede că dansatorii nu prea câștigă bani, coregraful Iulian Țurcanu, fondatorul școlii de dans „Black & White”, a demonstrat contrariul. Acesta a povestit în cadrul podcastului „Simple Discuții” cum a ajuns să-și înceapă afacerea și ce obstacole i-au ieșit în cale.

Se câștigă bani din dans? Iulian Țurcanu: Se câștigă din oriceFoto: Captură video

Întrebat dacă în Republica Moldova se poate câștiga bani din dans, Iulian a spus că „se câștigă din orice, dacă ți-ai pus un scop și dacă faci asta din dragoste”, transmite Știri.md

„Eu multe cărți am citit ca să înțeleg cum să duci o afacere și cred că dacă îl citesc pe un om de business și văd strategia lui, o să încerc și eu și poate va fi bine”, a menționat Iulian Țurcanu.

Înainte de a-și deschide școala, Iulian avea alte planuri. Tatăl socru a fost cel care l-a îndrumat și l-a determinat să nu lase dansul.

„Eu voiam să deschid un service auto, acel detailing când nu era încă în modă. Tatăl socru a fost acea persoană care m-a întrebat ce pot face eu cel mai bine, am spus atunci că să dansez. Pentru mine era simplu. Dacă o dau în bară plec pe contract. Pentru prima școală am investit 25.000 de euro, pe atunci era o avere. Dacă o dau în bară aici, plec pe contract ca să întorc banii. În cap la mine era foarte clar, nu am ce pierde și am zis că trebuie de încercat. În primul an de la deschidere am întors datoria și asta a fost ca un clopoțel că îmi reușește. La trei ani de la deschidere toți mă felicitau, pentru că acești ani sunt cei mai grei pentru o afacere. Dar fiecare an vine cu noi provocări, mereu e ceva diferit”, povestește Iulian.

În anul 2019, Iulian avea două școli deschide la Chișinău și, întrucât afacerea decurgea bine, a decis să încerce și la București.

„Două școli și 600 de oameni, erau arhipline. Un prieten mi-a spus că este un proiect la București în care trebuie să-ți prezinți business planul și ei te finanțează, îți dau credit. Am mers, am prezentat și am câștigat. Atunci am început să mă gândesc, să aleg cea mai scumpă zonă a orașului, ce școli au concurență. Am luat și un local scump, l-am renovat, i-am făcut trei săli, cu ventilare, așa cum trebuia să fie o școală de dans. Am deschis-o și timp de două luni aveam 68 de copii, era un rezultat bun. Apoi a început pandemia și s-a închis totul. Am investit acolo 50.000 de la bancă și 20.000 pe care i-am luat din casă. Am rămas atunci fără nimic. Abia acum încetișor simt că mă pun pe picioare”, povestește Iulian.

Deși pandemia i-a dat planurile peste cap, Iulian spune că există totuși o posibilitate să reia afacerea în România.

Acesta mai spune că, atunci când deschizi o afacere și o dezvolți, trebuie să savurezi tot procesul. „Sfârșitul e prețios, și acel negativ, și acel pozitiv.”

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării