main logo
1769

Scuarul Catedralei s-a transformat într-un adevărat tărâm al tradițiilor

De sărbătorile pascale, Scuarul Catedralei s-a transformat într-un adevărat tărâm al tradițiilor și produselor autentice. 33 de meșteri populari și producători locali din toate regiunile țării și-au scos la tarabe tot felul de delicii culinare, dar și obiecte de artizanat pentru a atrage cumpărătorii.

Scuarul Catedralei s-a transformat într-un adevărat tărâm al tradițiilorFoto: Imagine simbol

„Suvenire, jucării, veselă din lemn, dulciuri din fructe, dar și copturi. Pe toate le găsiți la târgul tradițional pascal din Scuarul Catedralei. Cumpărătorii se bucură de un asortiment bogat al produselor autohtone”, relatează jurnalista Paula Bejenari, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

Producătorii au scos la tarabe dulciuri, jucării, accesorii, dar și alte obiecte confecționate manual.

„Croșetez jucării, genți, tot pentru copii. E pasiunea mea care s-a transformat și într-un venit foarte bun. Croșetez din fir de ață special făcută pentru jucării, care este hipoalergenică pentru copii. La așa jucărie - 450 de lei. Jucăria poate fi personalizată cu nume la dorința omului”, a declarat Diana Bunduchi, meșter popular.

„Am venit cu vinuri pentru sărbătorile care vin și carne înăbușită. Avem un vin foarte bun, vin alb muscat sauvignon, chardonnay maturat de mai mult de șase luni de zile. Merlot, Cabernet, Saperavi și avem Cabernet curat”, a menționat Timofei Pogor, comerciant din Vasieni.

„Suporturi pentru chei pentru casă, pentru texte personalizate, la dorință și cu familii. Articole pentru bucătării cum ar fi măsuță pentru ceai, tocătoare pentru bucătărie cu desen anume, pe care e scris și Moldova, dar sunt tematică diversă. De la 100 de lei și până la 400 maxim”, a spus Lrisa Gâlcă, meșter artizan.

„Am venit cu farfurii, tocătoare, funduri. Sunt făcute din stejar. Aceasta este din caise făcută cu smoală epoxidică. Prețurile diferă începând de la 100 de lei și până la 2000 acest castron mare”, a menționat Vladimir Vasilache, meșter popular.

„Noi suntem producători de pâine naturală. Suntem din satul Valea Satului, raionul Criuleni. Noi avem 15 tipuri de rețete de pâine, iar cel mai cunoscut care le place oamenilor - pudră de măceșe și fructe uscate. Este bogat în vitamina C”, a declarat Stahie Silun, comerciant.

„Avem în asortiment pistil din fructe și pomușoare uscate, churchkhela, desert georgian, baton din nucă grecească. Avem fructe uscate, caise, cireșe, pere, gutui, piersic, vișină, chipsuri de mere. Cel mai mic e 20 de lei, gutuia uscată, pistitul așa 50 de grame 20 de lei și până la 350 care sunt seturi de pistil uscat din fructe și pomușoare la 700 de grame”, a menționat Virginia Grosu, realizator de dulciuri de fructe.

Organizatorii își propun să promoveze produsele autohtone.

„Promovăm producătorii autohtoni. Sunt din toate colțurile Republicii Moldova, vin cu toate produsele care le extind sau le vând pe piața națională și unii internațională. Acesta și este scopul nostru de a promova cât mai mult, chiar și peste hotarele Republicii Moldova”, a menționat Tina Fistașca, organizator târg.

Târgul pascal va fi deschis până vineri, ora 20:00, în Scuarul Catedralei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării