main logo
663

Scandal la Horeşti: Sătenii, revoltaţi că au fost tăiaţi pomii fructiferi

Mai mulţi locuitori ai satului Horeşti din raionul Ialoveni, sunt indignaţi de faptul că pomii fructiferi de pe teritoriul cooperativei din sat au fost tăiaţi ilegal.

Scandal la Horeşti: Sătenii, revoltaţi de tăierea pomilor fructiferi

Oamenii spun că aceştia au fost sădiţi încă în anii 90 şi că toţi localnicii aveau dreptul să culeagă fructe din livadă.

"Dacă e copac de roadă nu ar trebui de tăiat, eu înţeleg că trebuie de făcut curat, dar să faci lemne de foc şi să le închizi în depozit e un lucru criminal făcut", a menţionat a spus un locuitor al satului Horeşti.

"Mai mâncam din ei când veneam pe aici, dar dacă s-a lichidat tot. Ei au lucrat toată iarna băieţii care au tăiat", a explicat un alt locuitor.

Vinovat ar fi preşedintele întreprinderii care ulterior şi-a dat demisia. Acesta nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia, scrie publika.md.

"L-am chemat şi zic ce se face acolo căci oamenii se încep a plânge că tu tai şi copacii fructiferi ?", a precizat Ion Cociug, prişedinte interimal al cooperativei.

Localnicii i-au cerut socoteală primarului, membru al PLDM, însă acesta le-a spus că nu a ştiut despre această situaţie: "Luni de zile se lucrează şi primarul spune că el nu ştie şi nu a ştiut, da cum asta poate să fie? Asta este ilegalitate".

"Am venit cu un demers la primărie să examinăm cazul, să vedem din ce cauză s-a defrişat fără acordul consiliului primăriei, fără un aviz de la ecologie, dat fiind faptul că terenul aparţine primăriei", a declarat Iurie Carabeţ, consilier local satul Horeşti.

Aproximativ 50 de metri steri de lemn stau acum într-un depozit, iar paznicul a spus că aceştia au fost aduşi de fostul preşedinte al cooperativei.

Primarul localităţii nu a fost de găsit la birou. Contactat telefonic, Petru Cigoreanu a declarat că lemnele urmează să fie comercializate bătrânilor din sat.

"Am înaintat la Ecologie un demers să investigheze, ca să luăm măsuri, să vedem cine-i vinovat. Cred că le vom lua la evidenţa primăriei şi le vom realiza bătrânilor", a subliniat primarul satului Horeşti.

În satul Horeşti locuiesc peste 3.600 de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării