main logo
2098

Sărituri cu paraşuta: Mărturiile moldovenilor care caută senzații tari

Pandemia i-a făcut pe moldoveni să descopere locuri pitorești din țara noastră, dar şi să încerce activităţi pline de adrenalină şi senzaţii tari.

Sărituri cu paraşuta: Mărturiile moldovenilor care caută senzații tariFoto: publika.md

Una dintre aceste locaţii este Aerodromul de la Vadul lui Vodă, luat cu asalt de oameni weekendul trecut, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Aceștia au putut alege între saltul cu parașuta și zborul cu avionul de mici dimensiuni.

- E primul salt?
- Da.
- Cum a fost?
- Impresionant.
- De ce ați ales să petreceți timpul în așa mod?
- Vreau adrenalină!

"Să vă spun sincer, banii nu așa contează. Noi o dată trăim, este așa o vorbă. Mie niciodată nu mi-i jale, important este să primesc satisfacție și banii pentru asta și sunt ca atare să îți îndeplinești visele, dorințele".

"E foarte frumoasă Moldova de sus și se merită de venit. Nu am fost personal în alte țări să zbor și să sar cu parașuta, dar îmi este în plan".

Piloții susțin că oamenii nu-și pun viața în pericol atunci când sar cu parașuta.

"Parașutele au mai multe sisteme de asigurare. Dacă parașuta de bază nu se deschide sau s-a deschis greșit, atunci este parașuta de rezervă, care este imposibil să nu se deschidă. Dacă și acesta nu se deschide atunci, paraşuta este deschisă de la distanță cu ajutorul unui dispozitiv special", a afirmat pilotul, Stanislav Zincenco.

În acest an numărul doritorilor este mult mai mare, iar toate măsurile de protecție pe timp de pandemie sunt respectate.

"Oamenii au nevoie de ocupație, iar acesta este un domeniu interesant și atractiv pentru toți. Oamenii au diferite emoții, de la râs isteric și până la tăcere", a spus pilotul, Stanislav Zincenco.

"Obligatoriu, la bord toți trebuie să poarte măști, se respectă toate măsurile de protecție. Se dezinfectează toate scaunele, ușile și mânerele. Noi avem grijă ca la bord să nu urce mai mult de trei persoane", a menţionat pilotul, Serghei Cliuev.

Pentru un zbor cu parașuta, doritorii trebuie să scoată din buzunar între 90 și 220 de euro. Călătoria cu avionul ajunge să coste până la 2.500 de lei pentru o oră.

"Nu avem o activitate comercială, nici nu avem dreptul. Noi doar încercăm să împărțim cheltuielile pentru zbor. Este nevoie de combustibil, ulei. O dată la 100 de ore trebuie să facem revizia tehnică destul de costisitoare", a spus pilotul, Serghei Cliuev.

Traseul de zbor poate fi ales de oameni sau la propunerea piloților.

"Este vorba despre plimbarea de-a lungul Nistrului. Un alt traseu este până la Orheiul Vechi și apoi deasupra lacului Ghidighici. Putem zbura şi deasupra Chişinăului sau spre Călărași, acolo este foarte frumos, sunt păduri frumoase", a afirmat Serghei Cliuev.

Pe aerodromul de la Vadul lui Vodă activează 30 de piloţi care zboară cu zece aparate de zbor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării