Recomandările Poliției de Frontieră pentru o călătorie sigură
În contextul intensificării traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), specific sezonului estival, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova adresează un apel către toți călătorii să manifeste un comportament responsabil și cooperant pentru a asigura fluiditatea și siguranța procesului de trecere a frontierei.

Potrivit IGPF, creșterea considerabilă a numărului de pasageri impune respectarea unor măsuri esențiale, menite să contribuie la desfășurarea eficientă a formalităților de călătorie, transmite Știri.md.
Prezentarea din timp la aeroport
Poliția de Frontieră recomandă tuturor pasagerilor să se prezinte la aeroport cu suficient timp înainte de ora programată a zborului, pentru a putea efectua formalitățile de check-in, control de securitate și control de frontieră în condiții optime și fără întârzieri.
Pregătirea corespunzătoare pentru controlul de securitate
Pentru a sprijini buna desfășurare a verificărilor de securitate:
- Lichidele și produsele cosmetice trebuie transportate în recipiente individuale de cel mult 100 ml, așezate într-o pungă transparentă, resigilabilă, cu un volum total de maximum 1 litru.
- Dispozitivele electronice mari (laptopuri, tablete) trebuie scoase din bagajul de mână la control.
- Este strict interzis transportul obiectelor periculoase sau interzise (ex. cuțite, foarfece, brichete) în bagajul de mână.
- Se recomandă purtarea unei ținute comode, care să permită o verificare rapidă.
Respectarea regulilor de trecere a frontierei
Pentru evitarea blocajelor la punctele de control, pasagerii sunt îndemnați:
- Să aibă la îndemână documente de călătorie valabile (pașaport, carte de identitate, bilet de avion).
- Să urmeze cu strictețe instrucțiunile angajaților Poliției de Frontieră și ale personalului aeroportuar.
- Să coopereze cu autoritățile pentru desfășurarea eficientă a controlului.
Atitudine responsabilă și cooperantă
În acest sens, IGPF face apel la un comportament respectuos față de ceilalți călători, față de angajații aeroportului și față de autoritățile de control. Atitudinea civilizată contribuie esențial la crearea unui mediu sigur și plăcut pentru toți participanții la trafic.