main logo
3608

Recenzori din Bălți, filmați în timp ce completează chestionarele în locul oamenilor

Unui recenzor i-a fost întrerupt contractul de muncă. Acesta nu ar fi adresat unele întrebări și ar fi completat chestionarele în locul cetățenilor.

Recenzori, filmați completând chestionarele în locul oamenilorColaj: Știri.md

Precizările au fost făcute de directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, în timpul unor declarații de presă, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

Cara a spus pe data de 26 aprilie că „este un caz când cu un recenzor a fost întrerupt și un contract de muncă”. Potrivit directorului BNS, modul în care a foat realizată recenzarea de către acesta, în unele gospodării, „nu a fost conform cerințelor”.

La precizarea jurnaliștilor că sunt reclamații că unii recenzori nu întreabă etnia și limba vorbită și ar completa chestionarul în locul cetățenilor, totodată aceștia ar avea legături cu unele partide politice, Cara a spus: „Noi nu putem a priori să învinuim o persoană sau alta de faptul că nu și-a îndeplinit obligațiunile. De aceea, în fiecare caz e necesar să examinăm. Vă asigur că fiecare caz aparte noi îl examinăm. Pentru noi este important ca să fie oferite datele persoanei care menționează că a fost într-un mod eronat înscrise datele sau unele întrebări nu au fost adresate. În cazul acesta solicităm ca persoana să indice la ce adresă lucrul acesta s-a întâmplat și neapărat personalul BNS se va deplasa, va contacta persoana aceasta și va examina cazul cap-coadă. (…) În urma examinării unuia din aceste cazuri s-a adeverit că într-adevăr a avut loc un asemenea caz și contractul cu recenzorul a fost reziliat”.

Întrebat dacă acest recenzor are legături cu un partid politic, Cara a menționat: „Noi lucrul acesta nu-l cunoaștem și depășește mandatul nostru. După toate, din discuții, persoana pur și simplu nu a ținut cont de rigori, dar a fost influențată sau nu politic, este membru sau nu al unei formațiuni, lucrul acesta nu-l cunoaștem”.

Potrivit lui Cara, până în seara zilei de 25 aprilie au fost recenzate 597 de mii de locuințe și circa 860 de mii de persoane.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării