main logo
4936

R. Moldova va avea o nouă lege a cetățeniei. Șeful ASP face precizări

Republica Moldova va avea o nouă lege a cetățeniei, una mai aspră, a anunțat șeful Agenției Servicii Publice (ASP), invitat la „Cutia Neagră PLUS”. Potrivit lui Mircea Eșanu, noile modificări vor fi înaintate Guvernului până la sfârșitul lunii mai.

R. Moldova va avea o nouă lege a cetățeniei. Șeful ASP face precizăriFoto: tv8.md

De asemenea, șeful ASP nu exclude posibilitatea introducerii obligativității cunoașterii limbii române pentru cei care doresc să obțină cetățenia, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Mircea Eșanu a ținut să precizeze că, la moment, și în România se lucrează la înăsprirea procedurilor de obținere a cetățeniei și că autoritățile din Moldova colaborează strâns cu cele de peste Prut.

„În România este un exercițiu de modificare a legii, înăspresc extrem de serios, conform rigorilor europene. Și noi lucrăm la noua lege, sunt sigur că până la sfârșitul lunii mai vom înainta Guvernului o nouă lege a cetățeniei, care va fi mai aspră, mai dură. Inclusiv datorită schimbului nostru mult mai frecvent de informații cu Autoritatea Națională a Cetățeniei, am reușit să descoperim schemele care s-au întâmplat la noi”, a spus directorul ASP.

Citește mai departe pe tv8.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării