main logo
595

Profesori: Ne dorim cu toţii să avem o activitate mai lejeră

Planurile de învăţământ şi programele şcolare vor fi actualizate pentru noul an de studii. Primele sesiuni de instruire a profesorilor în vederea implementării noilor documente educaţionale au început astăzi în Capitală.

Profesori: Ne dorim cu toţii să avem o activitate mai lejeră

250 de profesori din ţară vor participa în următoarele trei zile la sesiuni de informare, urmând ca ulterior să instruiască toţi dascălii din raioane, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

„Curricula reactualizată probabil că ne va aduce noi oportunităţi, mai multă deschidere, eu ştiu, mai multă libertate în a activa în instituţii cu elevii”, a spus profesoara din Sângerei, Ana Podolschi.

„Ne dorim cu toţii să apară nişte legiferări în curriculă, adică curricula să permită profesorului o activitate mai lejeră, copilul să aibă posibilitatea să aleagă ceva care să-i fie cu folos şi să fie o colaborare mai intensă între profesori, copii şi părinţi”, a spus profesoara din Larga Nouă, Alexandra Reli.  

„Schimbările care sunt în curriculă, să dezvoltăm performanţe la elevi, elevilor să le fie mai uşor în asimilarea cunoştinţelor. Vom face sesiuni, vom face întruniri cu colegii noştri din raion, noi vom fi ca formatori, le vom aduce la cunoştinţă toate informaţiile aici”, a declarat profesoara din Carabetovca, Ludmila Plop.

Noul Curriculum ar urma să îmbunătăţească procesul de predare-învăţare şi adaptarea acestuia la standardele internaţionale.

„Curricula se înnoieşte o dată la 8 ani de zile, deci vă daţi seama că este suficient timp pentru ca să apară foarte multe schimbări, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, metodica predării de fito-discipline se actualizează se schimbă în permanenţă, apar abordări noi, metodici noi”, a spus profesorul formator naţional, Daniela Munca-Aftenev.

„Urmează să instruim formatorii locali, care la rândul lor vor merge şi vor instrui în teritoriu circa 14 mii de cadre didactice de la gimnaziu şi liceu. Ne-am dori ca toate noutăţile pe discipline şcolare, să ajungă la fiecare profesor, să cunoască felul şi faptul cum trebuie să aplice aceste noi conţinuturi”, a menţionat şeful Direcţiei Învăţământ General din cadrul Ministerului Educaţiei, Valentin Crudu.

Peste 2400 de profesori vor fi instruiţi în perioada iulie-august. Sesiunile sunt susţinute de 96 de formatori naţionali.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării