444
2
Procurorii au clasat procesul penal în cazul preotului Valuța
444
2

Procurorul Viorel Gaina din cadrul procuraturii Anenii Noi a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale și clasarea procesului penal pornit în cazul preotului Ghenadie Valuța, care a legat un câine de automobil și l-a târât pe asfalt.

Ordonanța de refuz a fost publicată pe pagina de Facebook a preotului Valuța, iar în textul acesteia este menționat că „acțiunile lui Valuța Ghenadie nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Rușine autorilor isteriei paranoice și dezinformărilor, pe care i-am reclamat deja la poliție. Scopul a fost să ponegrească biserica și să mă dezarmeze ca forță anti-homosexuală”, aceasta a fost reacția preotului după ce Procuratura a emis ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale.

La 22 iulie, Procuratura raionului Anenii Noi a pornit un proces penal, în vederea examinării circumstanțelor cazului din 22 iulie, atunci când preotul a legat un câine de automobilul său.

Anterior, Valuța a fost amendat cu 1.200 de lei pentru „cruzime față de animale” prin „aplicarea intenționată a acțiunilor ce provoacă dureri sau suferință animalelor”. Sancțiunea a fost aplicată în baza art. 157 p. (2) din Codul contravențional, „cruzimea față de animale”, care presupune sancțiune sub formă de amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter