Primăria Capitalei lansează un ghid culinar pentru alimentația școlară
Primăria municipiului Chișinău a organizat un eveniment de lansare a Ghidului metodologic culinar pentru organizarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II.

Activitatea s-a desfășurat în incinta Liceului Teoretic „A. Pușkin” și a avut forma unei instruiri practice, reunind peste 100 de participanți – șefi de combinate școlare, responsabili de producție și cadre medicale din Capitală, specialiști în nutriție, elevi și părinți, transmite Știri.md.
În deschiderea evenimentului, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a subliniat rolul esențial al unei alimentații sănătoase în dezvoltarea armonioasă a copiilor, creșterea performanțelor școlare și susținerea unei economii locale sustenabile prin valorificarea produselor autohtone.
Momentul central al activității a fost dedicat expunerii detaliate a Ghidului metodologic culinar, susținută de Coralia Babcenco, specialist principal în cadrul DGETS și tehnician în nutriție, coautor al ghidului. Documentul oferă recomandări moderne pentru planificarea meniurilor echilibrate, respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară, dar și implementarea unor soluții practice pentru îmbunătățirea calității alimentației în școli.
La final, participanții au avut ocazia să deguste unele preparate pregătite conform rețetelor propuse în ghid, oferind participanților o perspectivă concretă asupra aplicabilității recomandărilor.
„Prin această inițiativă, Primăria orașului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport reconfirmă angajamentul față de sănătatea, siguranța și bunăstarea copiilor și adolescenților din capitală, consolidând un sistem alimentar educațional modern, eficient și sustenabil”, au precizat reprezentanții autorității municipale.