main logo
22752

Prima reacție a lui Filat după prezentarea numelor din raportul Kroll

Echipa de avocați care apără interesele fostului premier, Vlad Filat, s-a declarat nemulțumită de numele care apar în raportul Kroll.

Prima reacție a lui Filat după prezentarea numelor din raportul KrollFoto: sputnik.md

„Modul de prezentare a informațiilor incomplete aduce un prejudiciu de imagine și de credibilitate atât domnului Vlad Filat, cât și Comisiei de anchetă”, se arată într-un comunicat emis de avocații lui Filat, transmite Știri.md.

Avocații susțin că au expediat toate documentele necesare pentru a dovedi nevinovăția fostului premier, dar compania a ignorat informațiile, menționând că „există și alte documente” la care nu au avut acces.

„Referințele de la constatările și persoanele menționate în Raportul Kroll urmează a fi tratate cu maximă responsabilitate. Compania Kroll a stipulat că informațiile referitoare la companiile atribuite domnului Vlad Filat au fost identificate din surse media, dar și din surse confidențiale, care nu au fost confirmate în mod independent.

Ținem să precizăm că echipa de avocați a expediat companiei Kroll documente care dovedesc nevinovăția domnului Vlad Filat. În răspunsul său, compania Kroll a confirmat faptul că pot exista și alte documente sau informații la care nu a avut acces și care pot contrazice sau contesta concluziile extrase din documentația analizată.

Reamintim, că domnul Vlad Filat a inițiat mai multe procese de revizuire a cauzei sale penale urmare a descoperirii circumstanțelor esențiale care demonstrează nevinovăția sa.

Cu toate acestea, suma de 22 milioane de euro din raportul Kroll coincide cu suma din sentința de condamnarea abuzivă atribuită domnului Vlad Filat în cadrul procesului de judecată care a avut loc cu ușile închise, în lipsa probelor concludente, cu respingerea cererilor apărării, în lipsa unei expertize financiar-bancare etc.

Echipa de avocați care apără interesele domnului Filat îndeamnă membrii Comisiei de anchetă să fie atenți la declarațiile politice, deoarece acestea încalcă principiul prezumției nevinovăției și influențează opinia publică”, se mai arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării