main logo
959

Preotul Ghenadie Valuța a mai prins un câine maidanez. Ce va face cu el

Preotul Ghenadie Valuța a făcut o nouă postare pe pagina sa de Facebook în care anunță că a mai prins un câine maidanez, însă soarta sa este neclară pentru că nimeni nu vine să-l ia.

Preotul Ghenadie Valuța a mai prins un câine maidanez. Ce va face cu el

Potrivit lui Valuța, patrupedul urmează a fi dus la azil, însă este nedumerit în ce condiții să-l transporte, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

„Muncitorii au mai prins un vagabond și de trei săptămîni nimeni nu vine să îl ea, deși pe toți i-am anunțat… Mi-au spus să îl aduc singur la azil… În mașina unde duc copii nu-l mai pun…Nici să îi dau drumul să sperie copii, nu vreau… Singura soluție e să îl leg iarăși de mașină să îl duc la azil?”, se întreabă Valuța.

În aceeași postare, Valuța prezintă și un răspuns pe care l-a primit din partea poliției cu privire la cei doi jurnaliști care i-ar fi înjosit demnitatea. În document se menționează că pe cazul dat a fost pornită o procedură contravențională.

Amintim că Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi a pornit un dosar penal pe numele preotului Ghenadie Văluță, care în seara zilei de 21 iulie a fost surprins în timp ce târa un câine legat cu un lanț metalic de o mașină.

Cazul a ajuns în atenția opiniei publice, după ce un internaut a postat imagini foto și video cu diaconul de la locul faptei. Preotul și-a justificat acțiunile prin faptul că patrupedul ar fi mușcat anterior un copil, așa că a decis să-l pedepsească astfel.

Gestul feței bisericești a stârnit un val de revoltă pe rețelele de socializare, oamenii inițiind și o petiție, care a acumulat peste 40.000 de semnături pentru a-l trage la răspundere.

Ulterior, Ghenadie Văluță a fost supendat de Mitropolia Chișinăului din posibilitatea de a sluji, până când va avea loc judecata conform canoanelor bisericești.

Cu toate acestea, fostul preot se declară nevinovat, ba chiar și propune ca pe teritoriul bisericilor să fie deschise adăposturi pentru animale fără stăpân. Mai mult decât atât, acesta acuză și jurnaliștii de dezinformare, în ceea ce privește mediatizarea cazului în care a fost implicat.

Preotul din Anenii Noi a afișat rezultatul unei expertize veterinare a câinelui pe care acesta l-ar fi tratat într-un mod barbar. Diaconul a comentat, din nou, într-o postare pe Facebook că el „nu a târât inuman patrupedul”. Drept urmare a prezentării acestei expertize, Văluță a cerut de la toți cei care l-ar fi „denigrat” să-i ceară scuze publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării