main logo
1469

Precizările PA cu referire la plecarea în afara țării a lui Igor Popa

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu precizări privind plecarea peste hotarele Republicii Moldova a șefului Procuraturii Ciocana, Igor Popa.

Precizările PA cu referire la plecarea în afara țării a lui Igor PopaFoto: jurnal.md

Într-un comunicat remis presei, PA menționează că lui Igor Popa i-a fost permisă plecarea peste hotarele Republicii Moldova prin încheierea emisă de către judecătorul de instrucție, care a examinat cererea învinuitului în acest sens, fiind invocată necesitatea unor intervenții medicale, transmite Știri.md.

Prin aceeași încheiere, judecătorul de instrucție a obligat procurorul să restituie învinuitului pașaportul. 

"Procurorii anticorupție consideră încheierea judecătorului de instrucție ca fiind neîntemeiată, ținând cont de faptul că, în cadrul ședinței de judecată nu au fost prezentate careva acte justificative care să confirme necesitatea unei consultații medicale/intervenții peste hotarele țării, motiv pentru care decizia magistraților va fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău", se arată în comunicat.

La mijlocul lunii noiembrie, Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Procuratura Anticorupție anunța că va contesta hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu pe numele lui Igor Popa.

Fostul adjunct al fostului procuror general, Eduard Harunjen, procurorul Igor Popa, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana, în decembrie 2019.

Igor Popa a fost anterior procuror general adjunct, iar după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, el a deținut interimatul funcției de procuror general. 

Popa a fost subiectul mai multor scandaluri mediatice, fiind acuzat de fabricarea mai multor dosare penale în perioada guvernării comuniste, dar și de mușamalizarea dosarelor privind evenimentele din 7 aprilie 2009.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării