main logo
28108

Povestea unui german stabilit în R. Moldova: Limba nu este deloc ușoară

Cunoaște perfect 20 de limbi străine și, deși s-ar fi putut stabili în orice colț al lumii, a ales să rămână în Republica Moldova. Vorbim despre Gherhard Ohrband, un bărbat de 44 de ani din Germania, care din 2006 locuiește la Chișinău.

Povestea unui german stabilit în R. Moldova: Limba nu este deloc ușoară

A venit pentru studii, dar a rămas pentru totdeauna. În timp ce ai noștri aleg țara lui pentru posibilități financiare, sociale și pentru studii europene, Gherhard a rămas în Republica Moldova pentru flexibilitatea pe care a găsit-o aici, transmite Știri.md

Deși spune că este îndrăgostit de limba română, Gherhard recunoaște că i-a fost dificil să o învețe: „Nu am o problemă să fac multe greșeli, dar limba nu este deloc ușoară”.

„Am venit aici fără o rețea socială, bursă, m-am descurcat singur. Am experimentat multe profesii în R. Moldova, am fost traducător, am lucrat la diferite ziare”, spune acesta într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

Bărbatul a mai menționat că îi place foarte mult bucătăria moldovenească: „Îmi plac foarte mult plăcintele, sarmalele, ardeii umpluți”.

Acesta s-a căsătorit cu o moldoveancă, iar împreună au doi copii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării