main logo
10198

Povestea TikTokeriței care a devenit virală datorită dietei cu prăjituri

În trecut - sportivă cu reușite remarcabile, iar acum, din cauza unor probleme de sănătate, luptă cu kilogramele în plus. Este istoria Cristinei Lazări, care a ajuns să cântărească 180 de kilograme, la 34 de ani.

Povestea TikTokeriței care a devenit virală datorită dietei cu prăjituriFoto: Captură ecran

De câteva luni, femeia a început să slăbească cu ajutorul urmăritorilor săi din mediul online. Filmează și publică în spațiul virtual fiecare masă, iar rețeta ei pentru „tarta fără calorii” s-a bucurat de peste un milion de vizualizări. Mulți oameni îi trimit mesaje de susținere și nu doar. Unii scriu cuvinte ofensatoare fără a-i cunoaște greutățile prin care trece, transmite Știri.md.

„Aceste mesaje îmi dau o energie mega bună. Eu când le citesc mă fac să râd. Mama îmi spune „eu să fiu în locul tău, aș plânge zi și noapte”, dar eu nu”, afirmă Cristina în cadrul emisiunii „Femeile vorbesc”.

Cristina provine dintr-o familie modestă. Are un frate și o soră, iar copilăria a petrecut-o frumos. De la o vârstă fragedă a început să practice judo și sambo. Avea rezultate frumoase, însă, din cauza situației financiare, a fost nevoită să plece peste hotare. A mers la Moscova, unde a lucrat la o brutărie.

„Nu-mi plăcea să mă implic în chestiile cu bucătăria, dar dragostea spre aluat a venit cumva de acolo. Am început să învăț să fac diferite chifle, tarte...”, povestește femeia.

Cristina, ca orice femeie, își dorea o relație frumoasă. În Federația Rusă, ea s-a cunoscut cu viitorul său soț.

„M-am întâlnit cu un băiat trei ani, totul a mers spre o căsătorie fericită. Am rămas însărcinată. Am dus o sarcină foarte ușoară. Am revenit acasă să nasc și aici s-a început totul... Aveam deja data când trebuie să nasc, dar am dus un pic mai mult. Aveam dureri destul de mari și am plecat la medic. Acesta era cu o sticlă de coniac pe masă și m-a întrebat: „Ce vrei de la mine? Să vin să te ating puțin și o să-ți fie mai bine?””, își amintește Cristina, menționând că, în tot acest timp, sora i-a fost alături.

„Mi-au fost rupte apele forțat de medic. Ei nu voiau să mă opereze. M-au lăsat să mă chinui. Spre dimineață, medicul a plecat și a vorbit cu moașa, spunându-i că totul este destul de grav: „Posibil că nu vom putea scăpa copilul sau mama”. M-au pus pe masa de operație. Moașa sau anesteziologul care trebuia să-mi pună anestezia de șapte ori mi-a înfipt acea seringă în spate, nu nimerea, spunea că-i tremură mâinile după beție. A fost Hramul Orașului”, povestește Cristina.

Totuși, medicii au reușit să-i salveze viața și ei, și bebelușului, însă o greșeală a costat-o enorm pe Cristina. 

„Am născut un băiețel de patru kilograme și 800 de grame. Copilul mi-a salvat viața, fiindcă medicii în timpul operației mi-au găsit un chist foarte mare. 400 de grame avea. Acesta nu se vedea nici la un aparat (...) Când am fost operată, a fost uitat un obiect ceva în mine, fiindcă am făcut febră. Eu mă simțeam destul de rău. Când a venit șefa secției, m-a luat la o consultație. A început să apese și era foarte urât. A început să strige: „Voi ce vreți să stăm toți după gratii?”. Am mai avut o intervenție. Am fost curățată, am stat o lună în maternitate. Copilul se simțea bine, dar eu mă simțeam rău. Aveam dureri imense de cap, nici nu puteam merge”, își amintește femeia.

Cristina așa și nu a aflat ce s-a întâmplat totuși în acea zi. Mai mult, în cel mai dificil moment din viața ei, cea mai apropiată persoană a trădat-o.

„Am venit acasă, am stat trei zile și m-am întors înapoi. Mă simțeam rău, dar și băiețelul a căpătat o pneumonie deschisă. După asta mă duceam la ei la consultații, primeam medicamente... Și după aceste greutăți, am primit un apel de la Moscova. Fostul meu prieten mi-a spus că are o nouă iubită, ea este însărcinată și o iubește foarte mult.”

Vestea că tatăl copilului are o altă femeie a lovit-o puternic. A urmat o nouă încercare, mult mai crudă decât se aștepta.

„Pentru mine a fost un șoc. Eu îl iubeam foarte mult. Îmi doream acest copil și îi mulțumesc că datorită lui îl am pe băiat. El la fel este bolnav. Am aflat de-a lungul anilor. La 12 ani, copilul meu are tensiune până la 200. Este în risc de infarct. Nu poate respira pe nas deloc. Glandele sunt inflamate. Și de la aceasta au început alte probleme. Intervenție pentru înlăturarea sau micșorarea glandelor nu putem face din cauza tensiunii arteriale. Copilul are, la fel, probleme de greutate din cauza medicamentelor. La un moment dat a ajuns până la 120 de kilograme. Acum are 107. A slăbit și el cu mine. Medicii i-au interzis să facă sport. Am luat totul în mâinile mele. Fac mâncare sănătoasă și slăbim împreună”, zice femeia.

Au urmat mulți ani de greutăți și provocări. Cristina vindea deserturi pregătite în bucătăria de acasă. Pe atunci nici nu bănuia că desfășoară o acțiune ilegală.

„Am primit o amendă. S-a plâns o vecină care avea o invidie foarte mare. Credea că am să fac milionul, dar eu, fiind acasă cu copilul și neavând o sursă de venit, am început să învăț de pe Youtube. La început făceam pentru vecini, rude, apoi torturile mele au ajuns și peste hotare. Erau toți mulțumiți”, povestește Cristina.

Femeia a fost amendată cu câteva mii de lei. Din cauză că suma depășea posibilitățile ei, femeia a fost nevoită să împrumute bani de la o bancă.

„Nu eram expert în toate acestea și am luat cu împrumut de la o finanțare, apoi de la alta, până am ajuns la suma de 4.000 de euro. Nu aveam o sursă de venit și luam de la o bancă, dădeam la alta... până ce au început să vină colectorii acasă. Atunci am avut o propunere de la o rudă să plec în Italia la odihnă. Am început să lucrez.”

În acea perioadă, Cristina a făcut cunoștință cu un alt bărbat, cel care în prezent o încurajează și îi este alături.

„Când am revenit, era perioada de COVID-19. Atunci am început să trăiesc ca o femeie fericită. Fiul a început să-i spună iubitului meu tată. Ei se înțeleg foarte bine. Concubinul meu iubește femeile cu kilograme în plus. De aceea, fiecare centimetru al corpului meu pentru el era aur. El mă susținea mereu”, afirmă Cristina.

Totuși, femeia a simțit nevoia de a slăbi. Nu de ochii lumii, ci pentru un mod sănătos de viață. A încercat diferite diete și a luat mai multe suplimente alimentare pentru arderea grăsimilor, însă fără niciun rezultat. Așa Cristina a început să dezvolte o pagină pe rețelele sociale, unde arată comunității dificultățile în lupta cu kilogramele, dar și rețete alternative pentru produsele nesănătoase.

„Am început să postez fiindcă vreau să motivez mai multe doamne. Eu vreau să fiu un exemplu pentru fiul meu. Eu iubesc foarte mult dulcele, eu nu pot să renunț definitiv. Atunci am decis să preparăm deserturi prin alte metode. Am copt primul meu tort pe rețele sociale, unde am peste un milion. Nu este rău pentru sănătate. Dacă mi-e poftă de un crenvurst, iau un piept de pui, îl condimentez, dau prin blender și fac crenvurști de casă. Chiar și acel salam se poate prepara acasă și e mai gustos. Principalul dorință să existe. Am ales acest drum și nu voi ceda. Vreau să ajung la 70 de kilograme. Știu că este greu. Vreau să fiu un exemplu, să fiu sănătoasă și energică. Vreau să arăt de vârsta mea. (...) Am vrut să arăt cât este de greu să slăbești și cât de ușor să te îngrași. Oamenii grași tot timpul spun: „Ei, principalul sănătoasă să fii, că și așa ești frumoasă”. Nu e corect. Omul care este obez deja este bolnav. Are probleme foarte grave. Insulina, inima, spatele, picioarele... Oamenii grași au nevoie de o mega motivație. Eu recunosc că am mâncat nesănătos”, spune Cristina.

Pe final de emisiune, ea a fost provocată să pregătească vestita sa rețetă de tort fără făină și zahăr.

„Pentru aceasta avem nevoie de două ouă, două banane. Toate aceste produse le mărunțim cu un blender. Adăugăm jumătate de pachet de praf de copt, cacao neagră, care nu conține zahăr și conține o cantitate redusă de grăsimi. Acest tort se coace la 180 de grade pentru 35-40 de minute”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării