main logo
496

Poliţia nu susţine sub nicio formă acţiunile violente în mediul familial

Mai multe activități educative se vor desfășura în școlile profesionale și Centrele de excelență din raioanele Cahul, Ocnița, Ștefan-Vodă, Vulcănești, Dondușeni, Ialoveni, Râșcani și municipiul Chișinău.

Poliţia nu susţine sub nicio formă acţiunile violente în mediul familialFoto: INSP

Activitățile vor fi coordonate de ofițerii Direcției prevenire a INSP împreună cu Centrul Internațional „La Strada Moldova”, în cadrul Campaniei Internaționale "16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen", transmite Știri.md.

Scopul acestei inițiative este să îi ajute pe tineri și tinere să conștientizeze importanța consimțământului în relațiile pe care le construiesc și să încurajeze raportarea oricăror forme de violență sexuală.

O analiză efectuată cu privire la infracțiunile sexuale înregistrate în perioada 2016-2020 în Republica Moldova arată că majoritatea victimelor sunt fete din mediul rural cu vârsta cuprinsă între 14-17 ani.

Din păcate, numărul poate fi mult mai mare. Subraportarea infracțiunilor sexuale este alimentată de teama victimelor de a fi învinuite, judecate sau respinse de societate. 

Aceeași cercetare mai arată că:

  • 59% din infracțiunile sexuale au fost comise în raport cu copiii – fete (53%) și băieți (6%)
  • în 14% din violuri au avut de suferit fete mai mici de 14 ani.

Activitățile vor continua până la sfârșitul lunii decembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării