Planul B: Cum se acordă corect primul ajutor bebelușilor
Proiectul special Point.md a lansat încă un video despre regulile de comportament în situațiile de urgență. Această ediție este dedicată acordării primului ajutor sugarilor și copiilor.

Cel mai teribil lucru care i se poate întâmpla unui părinte este momentul când copilul său pățește ceva. Mai ales în cazul în care nu au studii medicale, părinții încep să se panicheze, neștiind cum să-și ajute copiii.
Înțelegem cât de important este acest subiect pentru fiecare părinte, dar și faptul că sfaturile unui instructor sau ale unui salvator pot fi insuficiente. Din acest motiv, am pregătit această ediție împreună cu medicul pediatru Liubovi Neamțu.
„Cele mai îngrozitoare cuvinte pe care le auzim adesea de la părinții care au trecut printr-o nenorocire sunt: „mi-am lăsat copilul fără supraveghere doar pentru un minut”. În acest timp scurt, copilul se poate răni, se poate îneca cu apă sau mâncare, se poate sufoca sau își poate băga degetele în priză. De aceea, trebuie să ne convingem că anturajul copiilor este cât mai sigur”, spune Liubovi.
În orice situație de urgență, apelați numărul unic 112, pentru ca medicii să vă vină în ajutor.
„Dacă sunați de pe un telefon mobil, porniți difuzorul și, în timp ce discutați cu operatorul, încercați să-i oferiți copilului primul ajutor”, ne sfătuiește Dumitru Polșcin, instructor de prim ajutor în situații de urgență.
Reamintim, proiectul special „Plan B" a fost lansat în cadrul programului de informare a populației cu privire la regulile de conduită în situații extreme.