787
0
Planul B: Cum să scapi cu viață dintr-un cutremur puternic
787
0

A treia ediție a proiectului special Point.md „Plan B" este dedicată regulilor de comportament în timpul unui cutremur.

De la începutul anului 2018, în Republica Moldova au fost înregistrate 78 de cutremure. Cel mai puternic, cu o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter, a fost înregistrat pe 28 octombrie.                               

Cutremurele sunt un dezastru natural devastator, pe care oamenii de știință încă nu îl pot prezice din timp. 

În același timp, Moldova se află într-o zonă seismică, care se confruntă cu efectele unor replici, epicentrul cărora se află în România.

„Noi am fost învățați de mici că cel mai sigur loc dintr-un apartament este tocul ușii, dar asta nu este chiar așa! Din păcate, potrivit statisticilor, aproape toți cei care au stat în pragul ușii în timpul cutremurului au murit. 

Noi vrem ca toți cei care vor urmări acest filmuleț să țină minte regulile de comportament și să aibă șansa de a supraviețui într-o astfel de situație extremă. 

Asigurați-vă că și copiii dvs. au vizionat acest filmuleț. Ei trebuie să știe cum să se comporte în caz că nu veți fi alături în acel moment", spune Dumitru Polșcin, instructor de prim ajutor în situații de urgență.

Reamintim, proiectul special „Plan B" a fost lansat în cadrul programului de informare a populației cu privire la regulile de conduită în situații extreme.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter