main logo
1523

Pînzari: Armata Națională este pregătită să prevină răspândirea COVID-19

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a declarat că militarii Armatei Naționale sunt pregătiți și bine dotați cu echipamente pentru a interveni în lupta cu coronavirusul.

Pînzari: Armata Națională este pregătită să prevină răspândirea COVID-19

Declarația vine în urma vizitei sale efectuate ieri, 2 aprilie, la Bălți, unde Pînzari a inspectat Brigada de infanterie motorizată ”Moldova”, transmite Știri.md.

„În cadrul vizitei de inspecție, întreprinse ieri, în Brigada de infanterie motorizată ”Moldova” din garnizoana Bălți a Ministerului Apărării, am remarcat că pe timpul stării de urgență din țară, militarii Armatei Naționale sunt pregătiți și gata de a preveni răspândirea epidemiei COVID-19.

Am verificat starea tehnicii militare din dotarea unității, am vizitat cazarma, cantina. Am luat și un prânz cald. Pot să asigur părinții militarilor că copiii lor, militarii noștri, sunt bine alimentați, iar starea lor de sănătate este bună.

Am discutat cu câțiva militari în termen despre procesul de instruire și despre cum respectă regulile de igienă și sănătate în contextul COVID-19.

De asemenea, am vizitat Spitalul militar din Bălți, pentru a mă convinge, personal, că condițiile pentru pacienți sunt la nivel.

Pe această cale, țin să aduc mulțumiri efectivului pentru grija lor față de starea funcțională a tehnicii din dotare!

Totodată, am dispus conducerii Brigăzii să fie respectat regimul de carantină, interzicerea persoanelor din afară pe teritoriu, asigurarea cu hrană la timp și respectarea tuturor condițiilor ce țin de igiena personală a militarilor.

Sunt convins că toți militarii noștri sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei”, a scris ministrul Apărării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării