main logo
4249

Rezultatele perchezițiilor la contabila PSRM: Ce au ridicat procurorii

Procuratura Anticorupție (PA) a descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul și automobilul contabilei Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Rezultatele perchezițiilor la contabila PSRM: Ce au ridicat procuroriiFoto: socialiștii.md

Procuratura informează că, în urma acțiunilor întreprinse, a fost ridicat telefonul mobil al contabilei în care s-au depistat conversații (prin SMS, Telegram, Viber, WhatsApp) privind circumstanțele finanțării partidului, transmite Știri.md.

De asemenea, au fost ridicate documente și dispozitive informatice care urmează a fi examinate și apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cauza penală.

Persoana este cercetată în stare de libertate. Începând cu 5 august, contabila nu are dreptul de a părăsi localitatea. Totodată, îi este interzis de a comunica și interacționa cu persoanele implicate în cadrul acestei cauze penale.

PA precizează că contabila este învinuită de complicitate, împreună cu fostul șef de stat și alte persoane, în acceptarea finanțării PSRM din partea grupului criminal creat și condus de Vladimir Plahotniuc, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a PSRM pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane și spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Procuratura mai menționează că investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării