main logo
7520

Pe piața din R. Moldova a fost lansat un nou produs - usturoiul negru

După trei ani de experimente și investiții, fostul ministru al Agriculturii și ex-ambasadorul R. Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, a lansat pe piață un nou produs - usturoiul negru. El spune că acest aliment are „beneficii uimitoare pentru sănătate”.

Pe piața din R. Moldova a fost lansat un nou produs - usturoiul negruFoto: Facebook/ Vasile Bumacov

„Usturoiul negru a apărut pentru prima dată în Japonia și Republica Coreea în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, unde a fost creat ca remediu pentru diverse probleme de sănătate și ca ingredient culinar. Spre deosebire de procesele tradiționale de fermentație utilizate pentru alimente precum varza murată și kimchi, usturoiul negru este produs printr-o metodă unică care implică fermentarea usturoiului proaspăt într-un mediu controlat timp de câteva săptămâni și nu implică adăugarea de substanțe chimice sau aditivi”, a scris Vasile Bumacov pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit lui, în procesul de fermentare se generează melanoidină, o substanță care duce la înnegrirea cățeilor de usturoi. 

Vasile Bumacov mai spune că aroma usturoiului negru amintește de oțetul balsamic, de prunele, strugurii sau smochinele uscate, iar cantitatea de oxidanți este de cinci ori mai mare decât în usturoiul proaspăt.

Beneficiile usturoiului negru: 

1. Întărește imunitatea;

2. Previne cancerul de stomac, esofag, pancreas și sân;

3. Reglează glicemia din sânge; 

4. Protejează sănătatea creierului;

5. Îmbunătățește sănătatea inimii și scade colesterolul rău; 

5. Reduce riscul de boli cronice;

6. Ajută la pierderea în greutate;

7. Creste libidoul și are proprietăți cosmetice extraordinare pentru piele.

„Usturoiul negru poate fi consumat în cantități de 2-3 căței zilnic la orice masă, întins simplu pe o felie de pâine cu unt, pe post de aperitiv, adăugat în salate și garnituri sau folosit ca ingredient în diverse rețete culinare de carne sau pește. Este bine tolerat de stomac și se consideră un superfood”, menționează Vasile Bumacov.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării