main logo
1713

Până în 2028, la Chișinău va fi dat în exploatare un nou penitenciar

Un nou penitenciar din Capitală ar putea deveni funcțional până la sfârșitul anului 2028, a afirmat ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Potrivit funcționarei, anul curent este destinat lucrărilor de proiectare, iar începând din 2025, pe parcursul a trei ani va fi construit sediul.

Până în 2028, la Chișinău va fi dat în exploatare un nou penitenciarImagine simbol

„Prin acest fapt economisim 13 milioane de euro și plus la faptul că vom crea un parc fotovoltaic care va asigura eficiența energetică. Împreună cu Ministerul Finanțelor facem un ultim retuș ca să facem un amendament la Acordul cu BERD, astfel încât în următoarea lună Oficiul Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS) să înceapă procedurile de achiziții. Va fi pe strada Uzinelor, 251, este un teren atribuit anume în acest scop”, a spus Veronica Mihailov-Moraru, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

De asemenea, ministrul Justiției a menționat că sediul va avea o capacitate de 1.050 de locuri, comparativ cu 1.536, atât cât este în prezent, iar valoarea totală a proiectului este estimată la 75,9 milioane de euro. 

Odată cu construcția acestui penitenciar, autoritățile își exprimă speranța că vor putea soluționa principala cauză de condamnare a Republicii Moldova la CtEDO și anume condițiile inumane de detenție.

Noul sediu ar urma să fie construit pentru a fi înlocuit cu actualul Penitenciar nr. 13.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării