Pâinea cu maia, cea mai sănătoasă: Rețeta unei gospodine din Orhei
Se spune că pâinea este un duşman în alimentaţie. Nutriţioniştii au, însă, o altă părere: e bună pâinea, dar nu toată. De exemplu, cea pregătită pe bază de maia este chiar indicat să fie consumată, pentru că are o mulţime de proprietăţi pentru organismul nostru.

Doina Levițchi, o tânără mămică din satul Trebujeni, raionul Orhei, a decis să readucă tradiția de a coace pâine gustoasă şi sănătoasă la cuptor autentic, așa cum pe timpuri o prepara bunica, transmite Știri.md.
„Coceam pâinea cu drojdie, dar de când copiii mei au început să consume pâine, mi-am pus întrebarea cu ce într-adevăr îi hrănesc eu. Atunci am început să caut alternative mai sănătoase. Am descoperit maiaua, care tot este o botcală reinterpretată, un alt fel de botcală.
Am studiat foarte mult procesul și mi-am pus ambiția să-mi cresc maiaua mea”, a povestit femeia pentru TeleMatinal.
Pâinea cu maia este obținută printr-un proces de fermentare care folosește lactobacillaceae sălbatice și drojdie, iar aceasta conține doar trei ingrediente: apă, făină și sare.