Ortodocșii de stil vechi intră în Postul Sfinților Petru și Pavel
Creștinii ortodocși de stil vechi intră azi în Postul Sfinților Petru și Pavel, cei mai aleși dintre apostoli, care sunt prăznuiți la 12 iulie. Postul este rânduit în cinstea celor doi apostoli și în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte importante. Primele mărturii despre Postul Apostolilor Petru și Pavel, Biserica Creștină le are din secolul al IV-lea. La început era ținut numai în cercurile monahale și abia mai târziu s-a extins și la credincioși.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel nu are o durată fixă, deoarece începutul lui este în funcție de data variabilă a Paștelui. Acest post începe în lunea după Duminica Tuturor Sfinților, prima duminică după Rusalii - Pogorârea Sfântului Duh. În cazul ortodocșilor de stil nou, care i-au prăznuit pe sfinții apostoli la 29 iunie, se întâmplă ca Duminica Tuturor Sfinților să fie după această dată, așa cum s-a întâmplat în acest an. În astfel de cazuri, de exemplu, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române decide să se țină trei zile de post dinaintea sărbătorii Sfinților Apostoli, transmite Știri.md cu referire la ziua.md.
În acest an, ortodocșii de stil vechi vor avea dezlegare la pește doar în sâmbăta de 6 iulie și duminică, 7 iulie, atunci când este sărbătorită și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.
Sfinții Petru si Pavel sunt prăznuiți împreună pentru că au murit în aceeași zi în anul 67, în timpul persecuției Împăratului roman Nero. Cei doi apostoli au primit moarte martirică în mod diferit. Pavel, pentru că era cetățean roman, a fost omorât prin decapitare, iar Petru a fost răstignit cu capul în jos.
Apostolul Petru, numit la naștere Simion, s-a născut în orașul Betsaida, în prezent o localitate din zona de frontieră dintre Israel și Siria. Petru era fratele Apostolului Andrei. Sfântul Apostol a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, în Asia Mică până în Babilon şi, în ultima parte a vieţii, la Roma.
Apostolul Pavel s-a născut în Tarsul Ciliciei, în prezent localitatea Tarsos, pe coasta estică mediteraneană a Turciei. La naștere a primit numele de Saul. Sfântul Pavel a avut o activitate misionară remarcabilă. După o perioadă de trei ani în Arabia, merge în Antiohia Siriei, în Asia Mică, în Grecia de azi și chiar pe insulele Creta și Cipru, ca într-un final să ajungă întemnițat la Roma.