main logo
617

OccupyGuguță: Ne vedem la Casă Nouă. Poliţia: De ce ei ne provoacă?

Tensiunile care au apărut ieri între protestatarii OccupyGuguță și angajații Poliției Capitalei au continuat și astăzi. Tinerii manifestanți se plâng că au fost bruscați, în timp ce conducerea Poliției îi acuză de încălcarea legislației.

OccupyGuguță: Ne vedem la Casă Nouă. Poliţia: De ce ne provoacă?

Chiar dacă cortul și pancartele le-au fost demontate de polițiști, membrii comunității de protestatari spun că vor relua protestul permanent lângă fosta cafeneaua „Guguță”. Tinerii care au inițiat un protest permanent în preajma fostei cafenele „Guguță” din centrul Chișinăului au fost deposedați ieri, de pancartele, sub pretextul că ar fi încălcat o dispoziție a primarului interimar. 

Protestatarii afirmă că au fost bruscați de polițiști și anunță că vor restabili astăzi, la ora 19:00, orășelul demontat.

„Ne vedem azi la Casă Nouă!”, au scris tinerii Occupy pe Facebook, într-o postare însoțită de hashtag-ul #protestpermanent.

De partea cealaltă, șeful adjunct al Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, susține că polițiștii au fost „destul de calmi” în raport cu tinerii. Oficialul s-a arătat deranjat de intenția protestatarilor de a aduce cortul în apropierea cafenelei „Guguță”.

„Dacă ei fac asta, va fi o nouă încălcare a legislației. De ce ei ne provoacă?”, s-a întrebat Mușuc într-o conversație cu reporterul Agora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării