main logo
337

Oamenii legii au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu Inspectoratul General al Poliție (IGP), în perioda lunilor ianuarie-mai curent, au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor în traficul rutier.

Oamenii legii au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor

Pe lângă aceasta, angajații au lansat și o campanie de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare, transmite Știri.md.

Activităţile  realizate au avut drept scop depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor/produselor stupefiante, depășirea regimului de viteză, precum și a altor abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate 21 de cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului național de patrulare, dintre care 7 în mun. Chișinău, 5 pe traseul Orhei - Bălți, Chișinău-Ungheni și șoseaua Balcani, 5 în regiunea  de Nord a țării și câte un caz la Strășeni, Ialoveni, Cimișlia și Comrat.

Astfel, conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei până la 10 000 de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări cum ar fi, conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și  lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.

 Cei 21 de conducători auto, care au crezut că integritatea poate fi cumpărată, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 325 alin. (1) Cod penal al RM “Corupere activă” , riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la  200 000 de lei.

Anterior,  SPIA a desfășoarat o campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei. În cadrul acțiunii respective, angajații SPIA, au informat cetățenii despre fenomenul corupției și consecințele care le are aceasta asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, dar și asupra întregii societăți

Menționăm, că principala atribuție a SPIA este prevenirea și combaterea corupției în care este inclusă și componenta de educație anticorupție. Prin atitudine și comportament integru și TU poți contribui la educația pentru integritate.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării