main logo
2040

O stație de așteptare din Chișinău va purta numele primului primar

O stație de așteptare a transportului public din Chișinău va purta numele primului primar al municipiului, ales pe cale democratică. Este vorba de Nicolae Costin, care a fost edil al Capitalei în perioada 1990-1994.

O stație de așteptare din Chișinău va purta numele primului primar

„Având în vedere consfințirea a 87 de ani de la nașterea primului primar al municipiului Chișinău, Nicolae Costin (1990-1994), se denumește stația de așteptare a transportului public din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 79, direcția spre sectorul Botanica, ca stația primar Nicolae Costin”, se arată în Dispoziția semnată de actualul primar, Ion Ceban, transmite Știri.md.

În perioada 1990-1994, Nicolae Costin a fost primar al municipiului Chișinău, timp în care s-a manifestat drept lider al Mișcării de eliberare națională. Nicolae Costin a fost coautor al Declarației de independență a Republicii Moldova (27 august 1991). Acesta a susținut revenirea la grafia latină, participând la elaborarea Legii cu privire la limba de stat, şi a promovat mai multe reforme în dezvoltarea Capitalei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării