main logo
657

O nouă amânare în dosarul Braguţa. Un poliţist şi-ar fi fracturat piciorul

Cea de a patra şedinţă în dosarul morţii lui Andrei Braguţa, în care sunt învinuiţi 13 poliţişti, ca şi precedentele, nu a avut loc. Motivul amânării este faptul că unul dintre inculpaţi şi-ar fi fracturat un picior.

O nouă amânare în dosarul Braguţa. Un poliţist şi-a fracturat piciorulO nouă amânare în dosarul Braguţa.

Deşi nu a fost prezentat niciun certificat medical, care să confirme trauma polițistului, instanţa a decis că următoarea şedinţă va avea loc pe data de 16 februarie. Participanţii la proces însă se arată sceptici că la mijlocul lunii va avea loc şedinţa, deoarece tratamentul fracturilor osoase durează mai mult de două săptămâni, scrie Crime Moldova.

Judecătoria Chișinău a pus pe rol dosarul în care 13 poliţiști sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane, la 15 ianuarie curent. 

Deşi au avut loc 4 şedinţe de judecată, instanţa încă nu a reuşit să treacă de faza preliminară a procesului. În două cazuri şedinţa a fost amânată, deoarece nu s-a prezentat un avocat, care a fost amendat de către instanţă, iar în alte două cazuri pentru că a lipsit câte un inculpat.

Precizăm că, la fiecare şedinţă de judecată se prezintă şi Ion Braguţa, tatăl victimei, care parcurge 250 de kilometri dus şi întors pentru a face act de prezenţă.

Cei 13 poliţiști, ajunşi pe banca acuzaților, pledează nevinovaţi şi susţin că au raportat cazul, însă au îndeplinit ordinele superiorilor. Unii dintre inculpaţi i-au învinuit pe doi procurori municipali, care în timp ce inspectau Izolatorul de anchetă, au văzut ce se întâmplă cu Braguţa, dar nu au reacţionat.

Judecătoria Chişinău mai are pe rol un dosar penal privind decesul lui Andrei Braguţa, în care sunt învinuiţi 3 inspectori ai izolatorului respectiv şi 4 deţinuţi, care au stat în aceeaşi celulă cu victima. Cei trei poliţiști se află sub control judiciar, iar unul dintre cei patru deţinuţi a fost transferat recent în arest la domiciliu pentru că i-a născut soţia.

Potrivit avocatului, reprezentant al părţii vătămate, examinarea acestui dosar la fel se tergiversează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării